İzmir basınının gülen yüzü, İzmir ekonomi basınının deneyimli ismi İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Üyesi Füsun Çağlar (44) amansız hastalığa yenik düştü.
Yaklaşık 10 yıldır amansız hastalıkla mücadele eden Füsun Çağlar, gazeteci Enver Çağlar ile evli ve 11 yaşında Çınar ve Nehir isimli ikizlerin annesiydi.Gazeteci Füsun Çağlar’ın cenazesi bugün (21 Ocak 2018 Pazar)öğle namazını müteakip Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi Mevlana Camii'nde kılınacak ve Doğançay Mezarlığına defnedilecek.


Füsun Çağlar kimdir?


Füsun Çağlar 24 Ocak 1974 yılında dünyaya geldi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra Ekonomik Çözüm, Gazete Ege, Akşam, Star ve Sabah gazetelerinde ekonomi muhabiri olarak çalıştı. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası başta olmak üzere çok sayıda kurumun düzenlediği gazetecilik yarışmalarında çok sayıda ödülün sahibi oldu.

Füsun Çağlar'ın, İzmir iş dünyasının önemli isimleri ile yaptığı röportajlar, Gazeteci Nihat Delibaşı'nın öncülüğünde, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin desteğiyle; 'İzmir İş Dünyasının Unutulmayan Başkanları' isimli kitabında toparlanmıştı. Çağlar'ın 'İzmir İş Dünyasının Unutulmayan Başkanları' kitabında İzmir iş dünyasının önemli isimleri Enis Özsaruhan, Hasan Denizkurdu, Kemal Çolakoğlu, Oğuz Tatış, Şadi Katırcıoğlu, Salih Esen, Samim Sivri, Selim Yaşar, Şinasi Ertan, Tufan Ünal ve Uğur Yüce ile gerçekleştirdiği söyleşiler yer alıyor. Röportajlar, EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması'nda röportaj dalında birincilik ödülü kazanmıştı.