Beyoğlu’nun maskotu olan köpeğe 'Eylem' ismi de göstericiler tarafından konulmuştu. Eylem, önceki gün bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanınca mahalleli hemen Beyoğlu Belediyesi’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Ancak, Eylem hayatını kaybetti. Köpek, belediye ekipleri tarafından gömüldü.

HAYTAP kampanya başlattı

HAYTAP İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Taksim Gezi Parkı içine Eylem'in heykelinin yapılmasını istedi.

HAYTAP sosyal medya adreslerinden yapılan çağrıda:

“Taksim’in ‘Eylem’i bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti. IBB 'den Haytap olarak Taksim Gezi Parkı içine heykelinin yapılmasını istiyoruz. 12 yaşında oldugu tahmin edilen Eylem, birçok toplumsal olayda eylemcilerin yanında durmasıyla biliniyor. İstanbul Beyoğlu’nun sevilen ve tanınan köpeği olan ve adı yurttaşlar tarafından “Eylem” olarak adlandırılan köpek, önceki gün bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanınca mahalleli hemen Beyoğlu Belediyesi’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verdi. Ancak, Eylem hayatını kaybetti. Eylem, belediye ekipleri tarafından gömülmek üzere götürüldü.

Beyoğlu’nun simgelerindendi

12 yaşındaki Eylem, Gezi Direnişi, 1 Mayıs kutlamaları ve bunun gibi birçok toplumsal olayda, basın açıklamaları ve yürüyüşlerde eylemcilerle birlikte yürür, onlara eşlik ederdi. Eylemcilerin yanından ayrılmayan Eylem, bu eylemlere yönelik yapılan müdahaleler sırasında yoğun biber gazından etkilenmiş, gözleri yanan Eylem’in yardımında yine yurttaşlar koşmuştu. Taksim esnafından Necat Gül, “Son dönemlerde ayaklarında problem vardı. Yürümekte güçlük çektiğini " soyledi

Haytap olarak ise IBB 'ye çağrıda bulunarak Eylem'in Taksim Parkına gömülerek Tokyo'daki Shubumi meydanindaki Hachiko gibi heykelinin yapılmasını istiyoruz.” ifadesi kullanıldı.