Okul servisine verecek parası olmayan kapıcı Emrah Özkılıç Aslan, 2 yıl önce eşine aldığı üç tekerlekli bisikleti servis aracı yaptı. Aslan, çocukları okula giderken üşümesin diye bisikletin üstünü alimyum doğrama ve şeffaf naylonla kaplattı.

İzmir Alsancak'ta bir apartmanda kapıcılık yapan 42 yaşındaki Emrah Özkılıç Aslan 2 yıl önce eşi Döndü Özkılıç Aslan'a aldığı üç tekerlekli bisikleti çocuklarını okula giderken üşümesin yağmurdan, soğuktan korusun diye bisikletin üstünü alimyum doğrama ve şeffaf naylonla kaplayarak okul servisine çevirdi. Her sabah kimi zaman kendisi kimi zaman da eşi Alsancak Gazi Ortaokulu'nda okuyan büyük oğlu 14 yaşındaki Ali ve Navvar Salih İşgören İlkokulu'nda okuyan 8 yaşındaki Eren Özkılıç Aslanı 'ı götürüp getiren baba, bu ilginç okul servisi icatı ile diğer velilerin ve çocuklarının büyük ilgisini çekiyor.

[caption id="attachment_95526" align="aligncenter" width="695"]okul-servisi Aslan, çocukları okula giderken üşümesin diye bisikletin üstünü alimyum doğrama ve şeffaf naylonla kaplattı.[/caption]

Baba Emrah Özkılınç Aslan eşinin şu anda işsiz olduğunu ve kapıcı maaşı ile çocuklarını geçindirmeye çalıştığını belirterek "Okul servisi çocuk başına 150 TL para istedi bu da 300 TL demek. Bunu verecek gücüm zaten yok. Bu parayı çocuklarım gıdasına ve okul masraflarına harcarım dedim fakat bir baba olarak da çocuklarımın soğukta, yağmurda yürüyerek okullarına gitmelerine gönlüm razı olmadı. Düşündüm ve eşimle konuşup ona doğum günü hediyesi aldığım üç tekerlekli bisikleti okul servisine çevirmeyi düşündük. Bunun için gidip alimyum doğrama şeffaf nalyon kullanıp üzerini kapatarak içeriye rüzgar ve soğuk girmesini engelledim. Ayrıca bisikletin arkasına bir de çocukların oturabilmesi için kasa ve üzerine minder koyup koltuk oluşturdum. Bisikletli okul servisim çevredekilerinde dikkatini çekti. Hatta gelip servis bisiklete binip fotoğraf çektirenler de oluyor. Bu da benim yerli servis icadım "dedi.

Babaların bu girişimciliğinden son derece memnun olan çocuklar Ali ve Eren "Babamızın servisinde okula gidip gelmek bizim için çok eğlenceli. Bazen ailece gezmeye de çıkıyoruz. Biz soğuk yağmur da olsa yürüyerek gidebiliriz dememize rağmen babam ve annem buna razı olmadı . Annem babamın doğum günü hediyesini bizlerin hizmetine verdi. İkisine de çok seviyoruz. Öğretmenlerimiz okul arkadaşlarımızında bu durum hoşuna gitti. Hatta okula geldiğimizde babam arkadaşlarıma da bisiklete bindirip tur attırıyor onlarda mutlu oluyor dedi.