Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir'in önemli sorunları arasında yer alan çöpe el attı. Ergün, yeni kurdukları tesiste İzmir'in çöplerini de bertaraf edebileceklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, internet üzerinden yayın hayatını sürdüren bir kanalın canlı yayın konuğu olarak, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesinin yapılanma süreci, projeleri ve ortaya konan hizmetleri ayrıntılarıyla anlatan Başkan Ergün, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne ilave olarak 52 milyon Avro’luk bir yakma tesisi kurulması için proje çalışması yaptıklarını kaydetti. Başkan Ergün, bu tesisin hayata geçmesiyle birlikte İzmir’in çöplerinin de Manisa’da bertaraf edilebileceğini söyledi.

EGE'NİN ÇÖPÜNÜ ALIRIZ


manset-manisa-cengiz-ergunYakma tesisi yatırımını tamamlamaları durumunda mevcut depolama alanlarının en az 150 yıl dolmayacağına dikkat çeken Başkan Ergün, “Yakma tesisini de tamamladıktan sonra İzmir’in çöpünü de alır yakarım. İzmir boşuna yakma tesisi kurmasın. İnşallah daha önce yaparsak, sadece İzmir’in değil, diğer Ege illerinin de çöplerini alırız. Yakma tesisini de kurduğumuzda muazzam bir enerji geri dönüşümü sağlanacağı için o depolama alanı 150-200 yıl dolmaz. Tabi bu kurduğumuz alanın kapasite artırımına gittik. Tüm ilçelerin çöplerini önümüzdeki yıl içerisinde aktarma istasyonu kurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izinlerini aldık. Diğer ilçelerimizde kuracağımız aktarma tesisleri ve bu çöpleri taşıyacak TIR’ların alımıyla tüm ilçelerimizin çöpünü Uzunburun’a taşıyacağız. Yani Manisa’yı tüm ilçeleriyle birlikte çöp sorunundan kurtarmış olacağız. Mevcut çöp tesisleri de 10-12 yıl kadar bize elektrik üretecek ve sonrasında rehabilite edilerek yeşil alanlar kazandırmış olacağız. Bir kez daha değerli Edirne Belediye Başkanını Manisa’ya davet ediyorum” diye konuştu.