Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesinde Hakkari’deki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında “Mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz, 25 yaralımız var. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz.” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: "Oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var. Bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde, Van ve ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Biraz sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un daveti üzerine Fransa'ya bir seyahat gerçekleştireceğiz. Bundan bir asır önce insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından birinin sona ermesi münasebetiyle düzenlenen bu törenlerin bütün ülkelere bir mesaj vermesini özellikle diliyorum.

Suriye'den Yemen'e kadar bölgemizin kan gölüne döndüğü bir dönemde yapılan merasimlerin, bu ülkelerdeki çatışmaların sonlandırılması noktasında çok önemi haiz olduğuna inanıyorum.

Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya, birinci cihan harbi sırasında yaşananların çok daha ileri derecede hatırlatan acı manzaralara, oyunlara ve zulümlere şahit oluyor. Günümüzde bölgemizde, çıkar ve menfaat kavgaları yaşanıyor. Bunun bedelini de mazlum ve mağdurlar ödüyor. Bugün Suriye'de her ne kadar gizlense de ölenlerin sayısı 1 milyonu bulmuş durumda.

HAKKARİ'DEKİ PATLAMA


Milli Savunma Bakanım, Kuvvet komutanlarım hemen oraya gittiler. Tabi gece ciddi bir faaliyet mümkün değildi. Patlamalar devam ediyordu. Bütün gece işi takip ettikleri gibi oradaki generalimiz, generallerimiz ve bütün bu çalışmalarla birlikte devamlı irtibat halinde olduk. Bir defa mühimmatın miyadının dolması gibi bir şeyin olmadığını savunma bakanım bana bildirdi. Burada sadece top ile alakalı şu anda teknik ekip orada, onların bir çalışması var. O ekip, topla ilgili olarak olumsuz şu veya bu şekilde ne açıklayacak onu bilemiyoruz. Zaten açıkladıkları zaman biz de kamuoyu ile paylaşacağız. Net olarak 'şundandır' deme durumunda değiliz. Çok ciddi şekilde takip ediyoruz, izliyoruz."