Westpark Outlet'teki Ege'nin ilk ve tek akvaryumu, Funtastic Aguarium İzmir, güneş enerjisi ve kapalı devre ekosistemlerle zenginleştirildi. Tesiste suda tarım yapılarak yem de yetiştiriliyor

gokce-adarFuntastic Aguarium İzmir İzmir ve Ege'nin ilk ve tek akvaryumu olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 2 bin 500 metrekara kapalı alan içerisinde, toplam 2 milyon litreden fazla su kapasitesi ve 230 metrelik yürüyüş yolu bulunan akvaryum, haftanın 7 günü büyük ilgi görüyor.

Tankar Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tan, vatandaşlardan gördükleri ilginin kendisini çok mutlu ettiklerini söyleyerek, “Alışveriş merkezimiz bir çok mağazaya ev sahipliği yapıyor. Projemiz açıldığı günden beri 120 bin kişiye ziyaretçimiz ulaşmıştır biz bu konuda çok mutluyuz. Günden güne çekim gücünü artırıyor. Bu bağlamda bizi diğer alışveriş merkezlerinden ayrılan bölgemizin ilk ve tek akvaryumunun bünyemizde olması bizi gururlandırıyor”dedi.


YÜZLERCE CANLI


Fantastıc Aguarıum Yatırımcısı Ayhan Şentürk, akvaryumun özelliklerinden bahsederek, “Köpek balıkları, vatozlar, tropik su altı canlıları, soğuk denizlere özgü türler, Ege ve Akdeniz canlıları ile su altı dünyasının hayranlık uyandıran pek çok canlısı, hepsi bir arada İzmir su altı meraklılarını bekliyor. 70'den fazla tematik akvaryum ve teraryum içerisinde yüzlerce canlı sergileniyor. Bu akvaryumun en büyük özelliği; dünyanın en çevreci akvaryumu olmasıdır. Uzun araştırma ve geliştirme süreçleri sonucunda; güneş enerjisi ve kapalı devre ekosistemlerle zenginleştirilen proje'de Aquaponic sistemler ile suda tarım yapılarak, hem su biyolojik olarak filtreleniyor hem de vejetaryen canlıların yemleri akvaryumlarda yetiştiriliyor. Yaklaşık 1 buçuk milyon litre su kapasiteli ana tank içerisinde Türkiye'nin ilk ve tek yerden başlayan tünel akvaryumu yer alıyor” şeklinde konuştu.

HOLLANDADAN GELDİ


Akvaryum'da kullanılan filtrelerin ve ekipmanların yüzde yüz yerli üretim olduğunun altını çizen Şentürk, “Akvaryumda sergilenen canlılar, ya kurtarılan ya da diğer akvaryumlarla karantina tesislerinde üreyerek çoğalmış canlılardır. Sergilenen canlıların hiçbiri doğadan yakalanmış canlılar değildir. Akvaryumumuzda sergilenen “Odin”de bunlardan biri. Hollanda'dan ufak bir tankta ölüme terk edilmişken küratör ekibimiz tarafından gerekli izinler ile özeş donanımlı tırlar ile Türkiye'ye getirilip hemen tedavi altına alınmıştır. Odin şu anda akvaryumumuzda son derece iyi durumdadır” ifadelerini kullandı. Hafta sonu giriş fiyatının yetişkinler için 39 TL, çocuklar için 29 TL olduğunu söyleyen Şentürk, balıkların yemlerinin periyodik olarak dalgıçlar tarafından verildiğini dile getirdi.