Resmi olmayan sonuçlara göre önde bitirdiği seçimlerin ardından Ankara’ya giden Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir’i ziyaret etti. İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Mansur Yavaş ile de bir araya gelecek.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’da 48.79 oy oranıyla seçimi önde tamamlayan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, itirazların devam ettiği kentteki çalışmalarına ara verdi.

Ankara'ya giden Ekrem İmamoğlu, önce ailesiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve üç çocuğuyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. İmamoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Ekrem İmamoğlu, ailesi ve beraberindeki parti heyeti, Misakı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan İmamoğlu, şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda 1919 yılında başlattığınız Kuvayımilliye ruhunun 100'üncü yılının içerisinde aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir."

İmamoğlu, imzasının altına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazdı.

CHP genel merkezi'ne gitti

Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretini tamamlamasının ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti.

Burada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'daki yarışı kazanan mansur Yavaş ile bir araya gelen İmamoğlu'nun, daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüşmesi bekleniyor.

"Tebrik edin, işimize bakalım"

Ankara'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan İmamoğlu, seçimden önce çocuklarıyla beraber Anıtkabir'e bir ziyareti planladığını söyledi.

Tüm vatandaşların Miraç Kandili'ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti.

İmamoğlu, "Seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda" diye konuştu.

"Tebrik edin, işimize bakalım" diyen İmamoğlu, şöyle konuştu: "Sandık tutanaklarım bugün Sayın Binali Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim. Kendisini esefle takip ediyorum. Dünya bizi ayıpla izliyor. Hala ısrarla İstanbul'da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır."

Partililere seslenen İmamoğlu, “İlçe seçim kurullarında görev almaya devam etsinler. Tek bir oyumuza sıkıntı getirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı’ liderlerine çağrıda bulunan Ekrem İmamoğlu, “Sayın Bahçeli bu süreci lütfen iyi takip etsin. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapıyorum, bu sürece kayıtsız kalmamalıdır” dedi.

"YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum" diyen İmamoğlu, Anadolu Ajansı’na (AA) yönelik eleştirilerini de sürdürdü.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir" cevabını verdi.

İmamoğlu ailesiyle geldiği havalimanında bazı çalışan ve yolcularla da selamlaşarak, el sıkıştı.

Bir vatandaşın, "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" sorusunu "Vatandaş verdi, gerisi kolay" diye yanıtladı.