İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe'deki dağlık alana attığı 11 kedi için başlatılan mücadele sürüyor. Son olarak hayvanseverler konuyu Balçova Kaymakamı'na taşıdı.

Balçova'da bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin geçen Şubat'ta üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık alana atılması sonrasında, hayvanseverler olayın peşini bırakmıyor. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, kedilerin atılması iddiaları sonrasında okula giderek, yetkililerle görüşmüş; kedilerin okul içine ve yönetim katlarına çıkmasının sorun yarattığını bu nedenle de hayvanların üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık araziye atıldıklarını öğrenmişti. Önder'in kurumun idari para cezası alması ve bir daha benzer olayların yaşanmaması nedeniyle başvurduğu Balçova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden “Hayvanların barındıkları yerden başka bir yere götürülmelerinin idari para cezası gerektiren hususlardan olmadığı görülmektedir. Bu nedenden işlem yapılamamıştır” yanıtı gelmişti. Önder ise 5199 sayılı kanuna göre, hiçbir hayvanın yaşam alanından kopartılamayacağını hatırlatmıştı.

ekonomi

YAKINDAN İLGİLENDİ


Meçhule atılan 11 kedi için başlattığı mücadeleyi sürdüren HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü Başkanı Zülal Yücel ile birlikte son olarak Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ile bir araya geldi. Kaymakam Özçakıcı'nın son derece hayvansever olduğunu ve ilçede birçok sorunun çözümünde kendilerini desteklediğini bildiren Önder, “Kendisine Ekonomi Üniversitesi ile yaşadığımız sıkıntıyı anlattım, yazdığım dilekçeleri ve basında çıkan haberleri de götürdüm. Konuyla yakından ilgilendi. Umarım sonuç alırız” dedi.

Zeytin sevgisi örnek olsun


Balçova Kaymakamlığı ile birlikte Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret ettiklerini belirten Önder, burada duygusal anlar yaşadıklarını söyledi. Hayvansever personeli ile bilinen ilçe emniyet müdürlüğünün bahçesine, yıllar önce Zeytin adlı köpeği sahiplendirdiklerini anlatan Önder, “Geçen gün gazetede Zeytin'in öldüğünü görmüş, çok üzülmüştüm. Kaymakamımızı ziyaret ettiğimizde bahçede Zeytin için mezar yaptıklarını gördüm. Üstelik personel kaybettikleri Zeytin'in adını, barınaktan yeni sahiplendirdikleri bir köpekte yaşatıyor. Emniyet mensuplarımıza bu duyarlılıkları için teşekkür ediyor, yavru Zeytinimizin şans ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi.