Kapılarını açmaya hazırlanan 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında bu yıl da doğaya katkıda bulunulacak ve Evka-5'e 500 fidan dikilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak dikimlerle birlikte 5 yılda toprakla buluşan fidan sayısı 2 bini aşacak.

Türkiye'yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek organik sertifikalı fuar olan Ekoloji İzmir Fuarı, 10'uncu kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir'de düzenlenecek Ekoloji İzmir Fuarı, hem sektör profesyonelleri hem de son tüketicileri buluşturacak. Organik ürün gamının geniş bir şekilde sunulacağı fuar, A Holü'nde gerçekleşecek. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, Türkiye'nin organik gıda sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar gerçekleşecek. Bunların yanında En Organik Ürün Yarışması düzenlenecek. Ekoloji İzmir Fuarı, bu yıl da İzmir'in yeşiline katkı vermeye devam edecek.

Kayıtlar toplandı

Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında oluşturulan Ekoloji Ormanı bu yıl da büyümeye devam ediyor. Kentte yeşillendirme çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen Ekoloji Ormanı projesine müracaatlar fuarın internet sitesi olan üzerinden gerçekleşirken, başvurular fuarda da sürecek. Bu yıl 500 fidanın dikileceği alan Evka-5 olarak belirlendi. Kayıt yaptıran fuar takipçilerinin fidanları, önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından dikilecek.   

Geleceğe yatırım

2015 yılında Kadifekale'de ağaçlandırılan 20 bin metrekarelik alandan sonra, 2016'da Evka 7'de 20 bin metrekarelik alana 740 fıstık çamı dikildi. 2017 yılında bu alan, 5 bin metrekare genişletilerek ziyaretçi ve katılımcıların adına dikilen 250 fıstık çamı ile ağaçlandırma çalışmaları devam etti. 2018'de ise Örnekköy'deki 10 bin metrekarelik alan, 565 fıstık çamı ile ağaçlandırıldı. Bu yıl Evka-5'e dikilecek 500 fidanla birlikte bu sayı 2 bini aşacak.