Bakırçay- Kınık Sağ ve Sol Sahil Sulama Projeleri ile Bakırçay Havzası'ndaki toplam 183 bin 40 dekar araziye can suyu sağlayan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, yaklaşan sulama sezonu öncesi çalışmalarını artırdı. Bölgedeki üreticilerin sulama sorunu yaşamaması için, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker de Bakırçay Havzası'na giderek, sulama projelerinin son durumunu yerinde gördü. Eker'in ilk durağı, Yağcılar regülatörü oldu. Bakırçay- Kınık Sol Sahil Sulaması Projesi'nin kanallarına su veren P1 pompa istasyonunu da ziyaret eden Eker, sulama birliği çalışanlarından istasyonun son durumu hakkında bilgi aldı. Sonrasında Musacalı Barajı'nın şantiyesine giden Eker, 2022 yılında tamamlanması planlanan baraj inşaatındaki çalışmaları denetledi.

Bakırçay Kınık Sağ Sahil Sulaması Projesi'yle 112 bin 410, Bakırçay Kınık Sol Sahil Sulaması Projesi'yle ise, 70 bin 630 dekar araziye can suyu verdiklerini kaydeden Eker, "2019 sulama sezonu hazırlıklarına daha geçen yıldan başladık. Belirlediğimiz pek çok eksiklik ve sorunu üreticilerimizin istekleri doğrultusunda elimizden geldiği ölçüde giremeye çalıştık. Artık sezona çok az zaman kaldı. Sulama birliklerimiz ile birlikte bu zamanı iyi değerlendirip, sorunsuz bir sulama sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. Dileriz çiftçimiz suyu da ürünü de bol bir hasat dönemi geçirir. Bereketi bol olsun" diye konuştu.

Üreticiye aynı tarladan 2, hatta 3 ürün elde etme imkanı sağladığı belirtilen Kınık Sağ ve Sol Sulamasıyla, bölge çiftçisine her yıl ortalama 80 milyon lira daha fazla kazandırıldığı kaydedildi.