Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube yönetimi sürgün ve soruşturmalara ilişkin açıklama yaptı. Son olarak işyeri temsilcileri Ayfer Yiğitoğlu'nun görev yerinin değiştirilmesine tepki gösteren şube yönetimi, Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürünü sendika ve üyelerine karşı yanlı tutumundan vazgeçmeye davet etti.

"Sendikal faaliyetlerimiz engellenmektedir"

Balçova Salihdede Anadolu Lisesi matematik öğretmeni olarak görev yapan Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube üyesi işyeri temsilcisi Ayfer Yiğitoğlu'nun yürütülen soruşturma sonucu görev yerinin değiştirilmesine eleştiren şube yönetimi, "Balçova'da sendikal faaliyetlerimiz engellenmektedir. Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla'nın göreve başlamasından itibaren, önce Balçova Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni olan Şube Başkanımız İsmet Süzer ihraç edildi. Yine Balçova Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Şube Sekreterimiz Tuna Atlı Uysal’a sürgün cezası verilerek görev yeri değiştirildi. Balçova halk eğitimde müdür yardımcısı olan üyemiz Münevver Özmen kendisine yapılan 1 yıllık mobingin ardından verdiği şikayet dilekçesi nedeniyle açılan soruşturma sonucunda müdür yardımcılığı görevi alınarak sürgün cezası alan ve görev yeri değiştirilen taraf oldu. Şimdi de Salihdede Anadolu Lisesi işyeri temsilcimiz Ayfer Yiğitoğlu sürgün edilmiştir" dedi.

"Sürgünler ve soruşturmalar bizi yıldıramaz"

Ayfer Yiğitoğlu'nun yaşadığı olayın anlatıldığı açıklamada, "İlçe milli eğitim müdürünün eşi ve onunla birlikte hareket eden, norm fazlası durumuna düşecek matematik öğretmeni ile bir gurup öğretmen,temsilcimizin öğrencilere kopya verdiğini iddia ederek iftira atmıştır. Soruşturma sonucunda kopya vermediği tespit edilmiştir. Ancak öğrencilerin dilekçe vermeleri için yönlendirildikleri, okulda bu konuyu dillendiren öğretmenlerin olup olmadığı araştırılmadan arkadaşımıza ceza verilmiştir. Ayfer Öğretmenimizin tek yaptığı, meslek onuru zedelenirken bu duruma tepki göstermesidir" diye konuştu.

Şube yönetimi son olarak, "Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’yı sendikamıza ve üyelerimize karşı yanlı tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz. İhraçların sürgünlerin ve soruşturmaların bizi yıldırmayacağını ifade ediyoruz" dedi.