Haber/ Didar DEMİRCİ

Şube Başkanı Engin Sofu, “Eğitim İş, ‘Emek Akademisi’yle sendikal mücadelede yeni bir çığır açacak” dedi.

Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şube Başkanı Engin Sofu ve şube yönetimi, göreve gelir gelmez hayata geçirmeyi planladıkları projelerin çerçevesini oluşturdu. Şube yönetimi, söz konusu projeleri kamuoyu ile paylaşmak için Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yüksek Öğretim Şubesinde basınla bir araya geldi. Konuya ilişkin basına bilgi veren Sofu, “Eğitim-İş 4 No'lu Şube Yönetimi olarak Nisan 2021'de göreve başladık. Geçen süre zarfında Şube Yönetim Kurulu olarak birçok ciddi projeyi hayata geçirmek ve sendika üyelerimizin özlük haklarını savunmak üzere çeşitli kararlar almış durumdayız. Bu konuda aldığımız birkaç önemli kararı burada kamuoyu ile paylaşmayı uygun görüyoruz” dedi.

Türkiye’de Bir İlk ‘Emek Akademisi’

Mobbingle Mücadele Komisyonu ve Etik Komisyonu olmak üzere iki komisyon kurduklarını açıklayan Sofu, “Yönetim Kurulumuz ve üyelerimiz başta olmak üzere, örgütlü mücadelenin önemi, sendikal hareketin amacı, tarihsel gelişimi ve hukuki içeriği hakkında eğitim vermek üzere, EMEK AKADEMİSİ adıyla kurumsal eğitim modelini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladık. Sendikamız Genel Merkezi’nin kurulmasına ve kurumsallaşmasına destek verdiği Emek Akademisi'nin, diğer sendikalardan farklı ve özgün niteliğimizi öne çıkaracak önemli projelerden biri olduğu inancındayız. Üyelerimiz arasında alanının uzmanı akademisyenlerin varlığı dikkate alındığında, üyelerimizin sendikal bilincinin gelişmesinde, kurulacak Emek Akademisi’nin ciddi katkısı olacaktır. Emek Akademisi’nin eğitim seminerlerine yaz döneminden itibaren başlamayı planlıyoruz” dedi.

DEÜ İşbirliğini kabul etti

Yönetim olarak faaliyetlerine değinen Sofu, “28 Mayıs 2021 tarihinde yetkili sendika olarak Dokuz Eylül Üniversitesi üst yönetimi ile 3 saat süren Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısı gerçekleştirdik. Önceki sendika yönetimimizin tarafından Nisan ve Ekim 2020’deki KİK toplantılarında gündeme getirdiği temel sorunlar yeniden DEÜ üst yönetimine hatırlatılarak sorunlara ilişkin çözüm önerileri yapıldı. Örneğin Mobbing uygulamalarına yönelik şikayet ve açılan davalara ilişkin olarak 2020 Nisan ve Ekim ayında gündeme getirilen sorun ve taleplerimizin somut şekilde KİK kararlarına yansıması sağlanmıştır. 2020 Mayıs ayında alınan KİK kararlarının 6’ncı maddesi mobbing ile mücadele hakkında olup DEÜ Rektörlüğü Üst Yönetimi “Mobbing ile Mücadele” konusunda yetkili sendika olarak Eğitim İş 4.Nolu (Yükseköğretim Şubesi) Şubemiz ile işbirliği yapmayı kabul etmiştir. Akademik kadro atamalarında “kıdem ve liyakatin dikkate alınması” da bu toplantıda karar altına alınmıştır. Yönetim Kurulu olarak bu toplantıda alınan tüm kararların ve verilen sözlerin takipçisi olacağız” diye konuştu. Sofu, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Eğitim İş 4 Nolu Yüksek Öğretim Şube’si olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetimizin kazanımlarının, temel hak ve özgürlükler ile demokrasinin savunucusu olarak, mevcut süreçleri yakından takip etmeye ve üyelerimiz ile kamuoyunu gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz. Üyelerimizi ve kamuoyunu anayasal hakların savunulması hususunda bilinçlendirme ve uyarma misyonumuzu kararlılık ile sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyurmayı bir görev addediyoruz.”