HABER / Sinan KESKİN

Ege Bölgesi'nin ilk bölgesel televizyonu olarak 1994 yılında yayın hayatına başlayan ancak 30 Nisan 2017 tarihinde yayın hayatına son veren Ege TV'nin tüm ekipmanları, uydu vericisi ve frekansı Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (EGEMM) bağışlandı. İmzalanan protokol çerçevesinde EGEMM stüdyolarına taşınacak olan ekipmanların montajını da Cem Bakioğlu üstlendi.

Montajını da üstlendi

Bakioğlu Holding'te çalışan EÜ İletişim Fakültesi mezunu eski bir öğrencileri vasıtasıyla Cem Bakioğlu'nun EGE TV'yi bir eğitim kurumuna bağışlamak istediğini öğrendiklerini söyleyen EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dilek Takımcı, “Öğrencimiz bize bu bilgiyi verdikten sonra Rektörümüz Prof. Necdet Budak ile birlikte Cem Bey'i ziyaret ettik. Görüşme sonrasında bir protokol imzaladık. Cem Bey teknik cihazlarla birlikte televizyon binasında bulunan mobilyaları da üniversitemize bağışladı. Hatta cihazların montajını da üstlendi. Şuan envanter çalışması yapıyoruz. Sonra cihazlar EGEMM stüdyolarına taşınacak” dedi.

Uydu yayını olmayacak

EGEMM'nin Ege TV'nin olanaklarıyla Türkiye'nin en güçlü üniversite eğitim televizyonu olacağını söyleyen Takımcı, “Rektörümüz Prof. Necdet Budak'ın katkılarıyla büyük bir ivme kazanan EGEMM, Cem Bakioğlu'nu katkılarıyla önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Biz şuan Bayraklı'da bulunan vericimiz vasıtasıyla yayın yapıyoruz. Bu vericinin kapsamı alanı sınırlı. Cem Bey'in bize sağladığı olanaklarla artık daha geniş kapsama alanı olan yayınlar gerçekleştirebileceğiz” diye konuştu. Eğitim kurumu televizyonu olmaları nedeniyle uydu yayını yapamayacaklarını hatırlatan Takımcı, Ege TV'nin olanaklarıyla öğrencilerin olukça nitelikli uygulamalı eğitim alma şansına kavuştuklarını söyledi.