Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi mezunları, düzenlenen “Mezunlar Günü” etkinliğinde bir araya geldi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, öğretim üyeleri, fakülte mezunları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz mezunlarıyla her zaman dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bugün, özel bir gün. Ege Üniversitesi, sizlerle nostalji dolu güzel bir günü yaşıyor. Sizleri yeniden üniversitemizde görmekten duyduğum memnuniyetimi dile getirmek isterim. Şahsımın üniversitedeki en büyük arzularından birisi bu fotoğrafı kalıcı kılmak sürekli hale getirmektir. Köklü bir geçmişe sahip olan üniversitemiz, ülkemizi bilim ışığı ile aydınlatan binlerce mezun vermiştir. Adını aldığı bölgeye, ülkemize ve bilim dünyasına yeni değerler katmıştır. Üniversitemize tekrar hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Çok anlamlı ve önemli bulduğum bu buluşmanın hazırlanmasında emeği gecen başta İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı hocamız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En büyük hedefinin; çalışan, öğrenci ve mezunlarla gönül köprülerin kurulduğu kurumsal aidiyet duygusu güçlü bir Ege Üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin mezunlarıyla her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Mezunlarımızın, Üniversitemizle olan bağlarını bundan sonra güçlendirerek devam ettireceğiz. ‘Ege Üniversitesi Ailesi’ teması ile güçlü bir Egeli ruhu oluşturacağız. Bir Üniversitesinin en önemli referansı mezunlarıdır. Bu ilkeden hareketle Mezunlarla İlişkiler, Başarı ve Kariyer Planlama Ofisi’ni kurarak on binlerce mezunumuzu, öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla her platformda buluşturduk, buluşturmaya devam diyoruz. Mezunlarımızın tüm hayatları boyunca gururla taşıyacağı ‘Egeli Ruhu’nu yaşatabilmeyi, mezunların kendi aralarında ve üniversite ile iletişimini sürdürmeyi amaçlıyoruz. Mezunların, Ege Üniversitesi’nin olanaklarından yararlanabilmeleri için ‘Mezun Kartı’ uygulamasını başlattık. Mezun Kartı; kampüse 7/24 giriş-çıkış kolaylığı, sosyal tesis ve kütüphane hizmetlerinden yararlanma olanağı sunuyor. İstiyoruz ki; öğrencimiz mezun olduğunda da ‘Egeli’ olmanın ayrıcalığını ve gururunu hissetsin. Üniversitemizden mezun olan herkes bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmaya devam etsin. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Ege Üniversitesinin olgusu, algısından daha büyük. Yapmamız gereken sadece potansiyelimizin farkına varmamız. Biz de bu etkinlerimizle sizlerin yardımıyla potansiyelimizi keşfederek Ege Üniversitesinin gelişimine daha fazla katkıda bulunacağız” dedi.

“Mezunlarımızı bir arada görmekten çok mutluyum”

Etkinlikte konuşan EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Bugün çok heyecanlı ve mutlu bir gün, mezunlarımızı burada bir arada görmekten çok mutluyum. İletişim Fakültemiz; gençlik heyecanları ve hayata hazırlık döneminde hocalarıyla, dersleriyle, kampüs atmosferi ve arkadaşlıklarla sizi çepeçevre saran bir yuva oldu. İşte bu nedenle böylesi bir buluşma hepimizin tek yürek olmasına vesile oluyor. Mezun öğrencilerimizin sektör deneyimleri, halen yetiştirmekte olduğumuz öğrencilerimiz için kıymetlidir. Mezunlarımızın profiline baktığım zaman gerçekten medya sektörüne önemli oranda söz sahibi olacak durumdayız. Biz iletişimciler, her zaman diğer fakültelerden farklı özellikler taşıyoruz. Zira entelektüel birikim, düşünüp neden, niçin nasılı sorgulamak ve araştırmak yaşam biçimimiz. Bu da bizi her daim zeki ve güçlü kılan bir durum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Belgeseli” izlendi. Belgesel sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Etkinlik sonunda İletişim Fakültesi bahçesinde üniversite hocalarıyla ve öğrencilerle bir araya gelen Ege İletişim Fakültesi mezunları, hem hasret giderdi hem de mesleklerinde edindikleri deneyimleri genç iletişimci adaylarıyla paylaştı. Düzenlenen çay, boyoz ve gevrek partisi ile Ege yöresinin geleneksel davul-zurna müziği eşliğinde etkinlikte, eğlenceli dakikalar yaşandı.