TRT'nin efsane spikerlerinden Aytaç Kardüz Bodrum tatili sırasında hayatını kaybetti. 1943 yılında Ankara'da dünyaya gelen ve yayıncılıkla ilgilenen sayısız kişiye hocalık yapan Kardüz, son 10 yıldır Urla Darüşafaka Yaşlı Bakım Evi'nde kalıyordu. Ölüm nedeni henüz bilinmeyen TRT'nin duayen ismi, uzun yıllar yaşadığı Ankara'da toprağa verilecek.


TRT'nin tek kanal olduğu dönemlerde güzel Türkçesiyle dikkat çeken, yurt dışında BBC'de de görev alan spiker Aytaç Kardüz'ün ölüm haberi sevenleri ve basın camiasını yasa boğdu. Ciddi bir hastlalığı bulunmayan Kardüz, Bodrum tatili sırasında vefat etti. Ölüm nedeni ise henüz belli değil. 1943 yılında Ankara'da doğan ancak babasının görev yaptığı yer Samsun olduğu için oranın nüfusuna kayıtlı olan Kardüz 79 yaşındaydı. Son 10 yıldır Urla Darüşafaka Yaşlı Bakım evinde kiraladığı odada yaşamını sürdüren ünlü spikerin naaşı, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Kardüz'ün vefatının ardından bir veda mesajı yayımladı. Mesajda ''TRT'nin efsane spikerlerinden, son 10 yıldır İzmir Urla’da yaşayan Aytaç Kardüz, Ankara’da toprağa verilecek.

1943 yılında Ankara'da dünyaya gelen ve Türkiye’nin en tanınan spikerleri arasına giren Kardüz, son 10 yıldır İzmir’in Urla ilçesinde yaşıyordu. Bodrum tatili sırasında vefat eden, ölüm nedeni henüz bilinmeyen TRT'nin duayen ismi, uzun yıllar yaşadığı Ankara'da toprağa verilecek. TRT'nin tek kanal olduğu dönemlerde güzel Türkçesiyle dikkat çeken, yurt dışında BBC'de de görev alan spiker Kardüz'ün ölüm haberi sevenleri ve basın camiasını yasa boğdu. Kardüz’e rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. '' ifadelerine yer verildi.