İzmir’in, 2004 yılında hayatını kaybeden merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 15’inci yıl dönümünde kabri başında özlemle anıldı. Yarın kutlanacak Babalar Günü öncesi, babasının mezarı başında konuşan Buca Belediyesi eski Başkanı Levent Piriştina,  "15 yıldır bu acıyı sizlerle paylaşıyoruz. İzmirlilerin sevgisi ile zor günleri birlikte atlattık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, 15 Haziran 2004 tarihinde, Karşıyaka’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Piriştina, Aşağı Narlıdere Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, Buca Belediyesi eski Başkanı oğlu Levent Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı ve torunlarının yanı sıra, ablası Mergim Gülmen, gelini Ahu Sepin Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çok sayıda CHP’li katıldı.

Ahmet Piriştina’nın mezarına karanfil bırakılmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı törende, helva ve limonata dağıtıldı. Piriştina’yı anmak için gelenler, mezarı başında dua etti. Kısa bir konuşma yapan Levent Piriştina, 15 yıldır içlerinde hissettikleri acının, insanlar tarafından gösterilen desteklerle biraz olsun dindiğini belirterek, Piriştina ailesi adına teşekkür etti.