EBSO'nun Basın Müşaviri iken yakalandığı amansız hastalık sonucu yaşamını yitiren Aytaç Sefiloğlu adına 23'üncü kez düzenlenen gazetecilik yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı. İZQ Girişimcilik Merkezi'ndeki törene EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez, EBSO Meclis Başkan Vekili Hakkı Attaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şube Başkanı Murat Demircan ile gazeteciler katıldı.

'ASLA YILMAYACAĞIZ'

Gazetemiz muhabiri Didar Demirci'nin Haber-Araştırma ve İnceleme dalında 3'üncü, Tuğçe Doğaneli Kamacı'nın ise Röportaj dalında 1'inci olduğu EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması ödül töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, gündemin çok sık değiştiği fakat sorunların kolay kolay çözülemediği bir sürecin yaşandığını söyledi. Basın sektörünün de bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydeden Gappi, “Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bizlerin de bu süreçte daha fazla çabalamaya ve birlikte olmaya ihtiyacımız var. Özgür medya dünyanın en zor şeyidir ve sağlamak için azim gerekir. Bizim basın olarak bugün ihtiyacımız olan şey ise tıpkı rahmetli Aytaç gibi gerçeklerden ve habercilikten taviz vermemektir” dedi. Aytaç Sefiloğlu'nu iyi bir gazeteci ve iyi bir insan olmasının yanı sıra iyi bir gözlemci olduğunun da altını çizen Gappi, basın mensuplarının asla yılmayacağını ve özgür gazetecilik yapmaya devam edeceğini vurguladı.

'SİZLERİ MOTİVE ETMELİ'

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Dönmez ise gerek yarışma gerekse ödül töreni vesilesiyle Aytaç Sefiloğlu’nu bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Dönmez, “Akademisyen, sanayici ve gazetecilerden oluşan jürimizin, Haber-Araştırma-İnceleme ve Röportaj olmak üzere 2 dalda ödüle layık gördüğü 9 arkadaşımızı gönülden tebrik ediyorum. Ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmaların sizleri motive etmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

'AĞIR BİR GÜNDEM VAR'

EBSO Meclis Başkan Vekili Hakkı Attaroğlu ise ülkemizin oldukça ağır bir gündem yaşadığını belirterek, “Böyle bir gündem yoğunluğunda ülkemizde yapılması en zor mesleklerden birini yapıyorsunuz. Yarışma ile gayretlerinizin karşılığında küçük de olsa bir katkımız olabiliyorsa ne mutlu bize. Her birinizi içtenlikle kutluyor” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERE 9 ÖDÜL

HABER- ARAŞTIRMA-İNCELEME DALI

1-Seza Nur Demirparmak –Ticaret Gazetesi- “İnsanoğlu doymak için hibrite mecbur”

2- Nihat Delibaşı-Dünya Gazetesi- “Yollar Kısalıyor Ege Hızlanıyor”

Yusuf Çağırtekin- İlkses Gazetesi- “Buca'nın İŞKUR'U”

3-Didar Demirci-9 Eylül Gazetesi- “Ege'nin Kestanesi Kanser'le savaşıyor”

Mansiyon- Çağla Geniş- İlkses Gazetesi- “The 7 Mandalina Masalı”

RÖPORTAJ DALI

1-Tuğçe Doğaneli Kamacı -9 Eylül Gazetesi- “Bey işi değil beyin işi”

2-Sercan Özipekçi- Yeni Bakış Gazetesi- “Kaza, Azim, Başarı”

3-Nurettin Baki – İlkses Gazetesi- “Kadavradan çıkan güzellik”

Mansiyon- Metetamer Omur-Hürriyet Gazetesi- “Zeytinin tozunu çıkardı”