Narlıdere'de durakta yaşıyor diye şikayet edilen kedinin sağlığı yerinde ama onun için konulan kedi evleri kimliği belirsiz kişilerce atılıyor. Artık kediye yeni bir yuva aranıyor.

İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan Vilayet durağında yaşamaya çalışan sokak kedisi, geçtiğimiz ay birkaç vatandaş tarafından “Biz kedi var diye giremiyoruz durağa”, “O yayılmış rahat rahat durakta otururken, biz soğukta ayakta bekliyoruz”, “Bank pisleniyor” gibi gerekçelerle şikayet edilmiş; Narlıdereli hayvansever Davut Sabırsız ise bu durumu protesto etmek için “Kendinizden Utanın” başlıklı bir yazı kaleme alarak durağa asmıştı. 9 Eylül Gazetesi'nin gündeme taşıdığı haberin ardından “durak güzeli”, veya Davut Sabırsız'ın deyimi ile sokak kedisi “İrma”dan hem iyi hem de kötü haberler geldi.

KEDİ EVİNİ YİNE ATTILAR


Durakta istenmeyince bir anda sosyal medya fenomeni haline gelen kediciğin şimdilik keyfi yerinde. Kedinin mantar tedavisi gördüğünü ve iyileştiğini böylece tüylerinin de düzeldiğini söyleyen Yerel Hayvan Koruma Görevlisi İnci Şimşek, suyu, maması ve bol seveni olduğunu söyledi. Sağlığı yerinde olmasına yerine ama durak güzeli İrma için yaşadığı yere koyulan kedi evleri kimliği belirsiz kişilerce atılmaya devam ediliyor. İnci Şimşek, “Kediciğin durumu çok iyi. Narlıdere Belediyesi'nin gönüllülere dağıttığı kedi evlerinden biri de geçtiğimiz günlerde durağa konulmuştu. Ama önceki gün gittiğimizde, yerinde yeller esiyordu. Kim aldı neden alındı, bilgimiz yok. Ancak kedimiz yine evsiz kaldı. sanırım onu istemeyenler yine iş başında” diye konuştu.

GÜVENLİ BİR YERİ OLSUN


Narlıdereli hayvansever Şimşek gazetemizde çıkan haberin ardından kediye sosyal medyada çok büyük bir ilgi gösterildiğini de kaydederek şunları söyledi:
“Haberinizden sonra yuvalandırmak için çok kişi paylaşım yaptı. Ama 8 yıldır orada yaşadığı ve alıştığı bir ortam olduğu için bizler mutsuz olacağını düşündük. Aslında onu tedavi eden veteriner hekim kedinin sahiplendirilebileceğini, alışacağını söyledi. 'Ancak gideceği yer çok kedili bir ev olursa iyi olmaz, 1-2 kedisi olan biri olabilir' dedi. Son olarak hala onun için konulan kedi evlerinin atılması artık kedimizi güzel bir yuvaya kavuşturma zamanının geldiğini gösterdi bize.”
“Evinde çok kedisi olmayan, ona bundan sonraki ömrü boyunca sevgi verebilecek bir gönüllü arıyoruz” diyen Şimşek, kediyi sahiplenmek isteyen kişilerin 0544 648 28 39'dan iletişime geçebileceklerini de bildirdi.