Çin'in Wuhan kentinde başlayan yeni tip corona virüs salgını 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılan bir pandemiye dönüştü. Salgının nasıl ortaya çıktığına dair spekülasyonlar halen devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Donald Trump'ın yönetiminden yeni tip corona virüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı iddiaları dillendiriliyor. Bizzat ABD Başkanı Trump, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Covid-19 salgınıyla mücadelesine ilişkin sert eleştiriler yapıyor.

ABD Başkanı son olarak salgının Wuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına dair kanıtları olduğunu söyledi. Aynı şekilde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da bu iddiayı destekleyen kanıtlara sahip olduklarını aktardı. Çin ise bu iddiaları açık bir şekilde yalanladı.

DSÖ'den aksi yönde açıklama

ABD yönetimi tarafından dillendirilen bu iddialara Dünya Sağlık Örgütü destek vermiyor. DSÖ yeni tip corona virüse ilişkin elde edilen bulguların salgının doğal nedenlerken kaynaklandığına işaret ettiğini açıklamıştı.

Trump yönetiminin iddialarına devam etmesi üzerine DSÖ'den yeni bir açıklama geldi. Örgütün Acil Durum Programı Direktörü Dr. Michael Ryan, ABD yönetiminin iddialara kanıt sunamadığını söyledi.