DSİ Genel Müdürü Murat Acu, koordinasyon toplantısında yine iddia etti: Gördes Barajı'ndan İzmir'e su sağladık. DSİ Genel Müdürü Murat Acu, dibi delik olduğu için su tutulamayan Gördes Barajı'ndan İzmir'e 59 milyon metreküp içme ve kullanma suyunu nasıl verdiklerini açıklamadı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, İzmir'in içme suyu sorununu kökünden çözdüklerini, Gördes Barajı'ndan İzmir'e yılda 59 milyon metreküp su sağladıklarını ileri sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, barajdan İzmir'e bir damla su gelmediğini söylüyor.

DSİ İzmir Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen koordinasyon toplantısına katılan Murat Acu, DSİ’nin İzmir'e yaptığı yatırımlarla ilgili açıklamada bulunurken şöyle konuştu: “İzmir’in en büyük problemi olan içmesuyu problemini çözdük. İnşa ettiğimiz Gördes Barajı ve 2 metre çapında, içerisinden otomobil geçebilen 100 km uzunluğundaki dev isale hattıyla İzmir’e yıllık 59 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin ederek şehrin en önemli problemini çözdük. Ayrıca Kemalpaşa, Bornova, Karaburun, Dikili ve Ödemiş ilçelerinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için gerekli içmesuyu temin tesislerinin çalışmalarını yürütüyoruz. 2003 yılından bugüne kadar İzmir ilinde 28 baraj ve 8 gölet inşa ettik. Bu barajların en önemlilerinden biri Ödemiş Beydağı Barajıdır. Küçük Menderes Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Beydağ Barajından sağlanacak su ile 196.500 dekar araziyi sulamaya açacağız. Şu ana kadar toplam 120.500 dekarlık kısmını sulamaya açtık. Diğer taraftan hizmete alınan diğer önemli barajlardan ikisi de Yortanlı ve Çaltıkoru Barajlarıdır. Bu barajlarla sulamaya büyük katkı sağlanmış ve 112.410 dekar münbit arazi sulanmaktadır.”

İzmir'e Gördes Barajı'ndan su verildiğini iddia ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, dibi delik olduğu için su tutulamayan barajdan İzmir'e tek damla su verilmediğini, bu yüzden Kavaklıdere'de inşa ettikleri arıtma tesisini bile deneyemediklerini söylüyor.