Pandemi nedeniyle görüşemedikleri aileleri nikah salonunda tanışan çiçeği burnunda çift, maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı. Başkan Mustafa ise İduğ, “Fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına müteşekkirim" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli hemşire Zeynep Fırtına (48) ve Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli diş doktoru Erhan Yaymacı (44), pandemi sürecinde yoğun bakım servislerinde görev yapmaya başladı. Zorlu süreçte aile büyükleriyle bile görüşemeyen çift, dünya evine girmeye karar verdi ancak koronavirüs riski yüzünden aileleri tanıştıramadı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda nikahları kıyılan çift, dünya evine doktor önlükleriyle girdi. Çiftin gelin arabası ise çiçeklerle süslenen ambulans oldu. Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi Nikah Salonu’na siren sesleri eşliğinde ambulansla gelen çift, alkışlarla içeriye alındı. Çiftin nikahı ise maske ve mesafe kuralları doğrultusunda Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından kıyıldı.

Lütfen kurallara uyalım

Zorlu süreçte aileleriyle dahi görüşemediklerini anlatan 25 yıllık Hemşire Zeynep Fırtına, " Zor günler geçiriyoruz. Sağlık camiasından çok kaybımız var. Bu yüzden biz de davetlilerin karşısına önlüklerimizle çıkarak şehitlerimizi anmak istedik. İnsanlar o kadar dikkatsiz davranıyor ki kayıplarımız çok oluyor. Risk nedeniyle ailelerimiz dahi burada tanıştı. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım" dedi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Erhan Yaymacı ise, "Hepimiz için dikkatli olalım. Maskemizi takalım. Birbirimizden uzak duralım. Düğün aracımızın ambulans olması arkadaşlarımızın bize bir jesti oldu" diye konuştu.

Onlar bizim, biz onların yanındayız

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Bornova'da ikamet eden tüm sağlık çalışanlarının nikah işlemleri ve 'Her şey bizden' projesi devam ediyor. Onlar bizim yanımızda, biz de onların yanındayız. Bu mutlu günlerinde onların nikahını kıymaktan dolayı mutluyum. Çok zor bir dönem geçirdik. Kaybedilmiş 1 yılımız var. Böyle mutlu günleri özlemişiz. İnşallah 2020 yılında daha mutlu bir dünya temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarına fedakar çalışmaları için müteşekkirim" dedi.