Haber/ Didar DEMİRCİ

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli ortez protez teknikerlerine tehdit ve mobbing uygulandığını belirten Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sendika ofisinde basın açıklaması düzenledi. Mobbing, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirten ortez protez teknikerleri ve Birlik Sağlık Sen Avukatı Orkun Ergün’ün de yer aldığı açıklamada, Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı, hastane yönetimini eleştirdi. Öte yandan Birlik Sağlık Sen Avukatı Orkun Ergün, mobbing uyguladığı söylenen Başhekim Yardımcısı Dr. M.İ., Başhekim Yardımcısı Dr. C.S. ve Ortopedi Servisi Doktoru A.K. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, mobbing davası açtıklarını belirtti.

“MOBBİNG MESLEK HASTALIĞI GİBİ OLDU”

Tehdit ve mobbinge maruz kaldıklarını iddia eden ortopedi teknikerinden ve Birlik Sağlık Sen işyeri temsilcisi İbrahim Algül, yaşadıklarını anlatarak, “Tehdit ve mobbing bizim meslek hastalığımız gibi bir şey oldu. Çalışacağımız atölye olamadığı içim ekstra görev yüklendi. Bazıları bunları kabul etti ve iş yükü arttı. Daha sonrası gelenler de bu iş kaldı. Görevimiz olmayan, yasal olmayan bu işleri yapmayacağımızı söylediğimizde baskı ve mobbinge maruz kaldık. Umarım bu dava sürecinin sonucunda onlara da yararı olur. Bizim görevimiz, hekim eşliğinde alçı atel yapmak, hekimi asiste etmek var. Alçı konusu dışında diğer konularda biz yetkili değiliz. Eğitimimiz de yok görev tanımımızda da bulunmuyor” diye konuştu.

“YÖNETİCİLER KANUN TANIMIYOR”

Ortez protez teknikerlerinin görev tanımını yapan Doğruyol, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ortez protez teknikerlerinin bazı yöneticiler tarafından çalışma huzurunun bozulduğunu ifade etti. Ortez protez teknikerlerinin görev tanımları dışında başka bir iş emrini yerine getirmek istemediklerinde yapılan bir toplantıda Başhekim Yardımcısı M.İ.’nin “Poliklinikte bu işlemleri yapmayacaksanız benim işime yaramazsınız, sizi ilçelere dağıtayım! Günde kaç atel yapıyorsunuz ki? En fazla 15’er atel yapacaksınız diye size maaş mı ödeyeceğim? Atel dediğiniz nedir ki? İşte böyle tutacaksınız, 2 fış, tamam, hastanın ayağına koy oldu bitti. Sizin yaptığınız ateli sokaktan down sendromluyu çevirsem o da yapar, hatta sokaktan iti çevirsem o bile yapar, yanlış mı? Öyle ben giderim kurtulurum diye düşünmeyin Van’a da gitseniz sizi takip edeceğim. Madem protez ortez teknikerisiniz, o halde size bu dar zamanda paraya kıyıp atölye açacağım, o zaman göreyim bakalım bir ortezi ola ki hatalı yapın, hakkınızda mesleki yetersizlik tutanağı tutmuyor muyum!” dediğini söyleyen Doğruyol, “Liyakatli bir yöneticiye yakışmayacak şekilde, ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerle arkadaşlarımızın kişilik haklarına saldırmıştır. Bir Başhekim Yardımcısının, her şeyden önce bir doktorun down sendromluyu çevirsem bu ateli yapar diye ifade kullanması; sokaktaki iti çevirsem o bile yapar gibi ifadeleri kullanması kabul edilemez. Bir başka başhekim muavinin görevini kötüye kullanarak, protez ortez teknikerlerine kanunsuz olarak görev vermesi suç teşkil etmektedir” eleştirisini yaptı.