DİSK Başkanlar Kurulu kıdem tazminatı ve istihdam politikaları gündemi ile 24 Haziran 2020 Çarşamba günü toplandı. Sonuç bildirgesini paylaşan DİSK, açıklanacak eylem takvimini tüm sendikalarıyla hayata geçireceğini vurguladı.

Hükümetin bir yandan işçilerin kıdem tazminatını fona aktarmak, bir yandan da 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler başta olmak üzere esnek-güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırarak kıdem tazminatı hakkını yok etmek istediğini belirten DİSK, işçi sınıfının buna izin vermeyeceğini belirtti. Ayrıca sürecin Hükümet tarafından gazete köşelerine sızdırılan kimi bilgilerle, kapalı kapılar arkasında yapılan müzakereler yoluyla tartıştırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden DİSK, tüm işçi sınıfını ilgilendiren bu büyük tehlikeye karşı mücadele için işyerlerinde gerekli çalışmaları başlattığını duyurdu.

“Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direniş ile karşılanacaktır” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “DİSK Başkanları Kurulu, bir kez daha kararlılığını ve iradesini ortaya koymakta ve iktidarı uyarmaktadır: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir! İşçi sınıfı kıdem tazminatına o ya da bu biçimde dokunulmasına izin vermeyecektir. Bir bütün olarak tüm sendikalarımızla birlikte önümüzdeki günlerde açıklanacak eylem takvimini hayata geçirmek için hazır olduğunu ilan ediyoruz.”