Dikili'de 30 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Kültür Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali düzenlendi. Festival süresince 3 gün boyunca konserler, tiyatro ve dans gösterileri, spor etkinlikleri, sergi, atölye ve söyleşiler gerçekleştirildi. Gazeteciler, siyasetçiler, sanatçılar ve yazarlarla söyleşiler yapıldı. Festivalin 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne denk gelen son gününde 'Barışa pedal çeviriyoruz' etkinliği gerçekleştirildi. Bademli Mahallesi'nden başlayan ve Dikili Atatürk Meydanı'daki festival alanında son bulan 8 kilometrelik parkurda bisiklet sporuna gönül veren sporcularla birlikte CHP'li Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de pedal çevirdi.

Panellere büyük ilgi

Etkinliğin panel bölümünde ise siyasiler ile gazeteciler ülke ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı. Gazeteci Yazar Mine Söğüt ve Gazeteci Nebil Özgentürk'ün konuşmacı olduğu 'Barış ve Kadın' konulu panelin ardından moderatörlüğünü siyaset bilimci Dr. Ali Mert Taşcıer'in yaptığı gazeteciler Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu'nun konuşmacı olduğu 'Metastaz' konulu panel gerçekleşti. 'Hak, Hukuk Adalet' konulu son panelin moderatörlüğünü ise Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz yaptı. Panele CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Gazeteci Yazar Gürkan Hacır konuşmacı olarak katıldı.

Babasını konu alan belgeseli izledi

Festivalin belgesel bölümünde ise gazeteci Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan 'Sabahattin Ali' belgeseli yayınlandı. Festival alanını dolduran vatandaşlarla birlikte belgeseli Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali de izledi.

Kapanışı Anadolu Ateşi yaptı

Dikili Kültür, Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali, Anadolu Ateşi'nin dans gösterisiyle sona erdi. Sahnelerdeki 20. yılını geride bırakan Anadolu Ateşi'nin 60 dansçı ile yaptığı 'Anadolu' temalı gösteriyi, yaklaşık 10 bin kişi izledi.