HABER/ Özge GÜNERKEN

Dikenli (jiletli) teller hayvanlar için tehlike yaratıyor. Çeşme’de bir otelin dikenli tellerini farketmeyen kedi ciddi şekilde yaralandı. Hayvanseverlerin şikayeti sonrası teller kaldırıldı

Bahçe ve arazilerin çevresine güvenlik amaçlı koyulan dikenli tellerle örülü çitler hayvanlar için risk oluşturuyor. Alarm ve kamera sistemi yerine dikenli teli tercih eden şahıs ve kurumlar, bilerek veya bilmeyerek hayvanların yaralanmasına hatta hayatlarını kaybetmesine neden olabiliyor. Özellikle duvarların üzerinden atlamayı seven sokak kedileri, farketmedikleri dikenli teller nedeniyle ciddi şekilde yaralanabiliyor. Bunun son örneği İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşandı. Çeşme Dalyan’da hizmet veren bir otelin bahçe duvarlarına koyduğu jilet gibi keskin uçlara sahip dikenli teller yüzünden bir kedi yaralandı. Hayvanseverlerin durumu HAYTAP’a şikayet etmesi üzerine otele giderek yetkililerle görüşen HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Geçen hafta Çeşme Dalyan Loveyou Hotel'in bilmeden koyduğu jiletli teller yüzünden bir kedimizin yaralandığı şikayetini aldığımızda Otel Müdürü Levent bey ile konuşup, tellerin kaldırılmasını talep etmiştik. Otel de bu yaralanmayı görünce üzüldü ve şikayetçi kişiyi de otele çağırıp birlikte telleri kaldırdılar. Ayrıca kedilerin içeri girmeleri için aralıklar da bıraktılar. Duyarlı davranışları için Loveyou otel yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Kediler girmesin diye…

Dikenli tellerin Çeşme’de özel mülklerde de kullanıldığını ve bu durumun can dostlarımızı tehdit ettiğini de anlatan Önder şöyle devam etti: “Yine Çeşme'de bir villa sahibi, komşusunun kedilerinin bahçesine girmemesi için yine dikenli tellerden koymuş. Dilekçe ve telefon görüşmelerimizle İlçe Tarım Müdürlüğüne bilgi verip kaldırılmasını talep ettiğimiz halde, ne yazık müdürlük bunu yaptıramamıştır. Üstelik başka ilçelerde bu uygulamanın kaldırıldığı örneklerini verdiğiniz halde. O teller kalkana kadar mücadelemiz devam edecektir.”