Bunun son örneklerinden biri de İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaşandı. Çeşitli fakültelere profesör ve doçent alınacak olan DEÜ’de, öyle koşullar konuldu ki, neredeyse alınacak kişinin sadece adı-soyadı eksik kaldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan personel alımı ilanında dikkat çeken tanımlamalar yapıldı.

İşte birkaç örnek:

  • Örneğin Buca Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi bölümüne alınacak olan doçentin şu iki koşulu aynı anda taşıması gerekiyor: Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi alanında doçentliğini almış olmak. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi sağlık politikaları ve sağlık kurumları hakkında çalışmaları olmak.

  • Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümüne alınacak olan profesörün şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları) alanında doçentliğini almış olmak. Mikro-bilgisayarlı tomografi, temporomandibuler eklemin artrosentez ve artroskopi ile minimal invaziv tedavileri, mental retarde hastalarda dental tedavi konularında çalışmaları olmak.

  • İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi bölümüne alınacak olan doçentin şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: İslam Öncesi Dinler Tarihi, Historiyografi , Genç Antikçağ Dönemi konularında çalışmaları olmak.

  • Spor Bilimleri Fakültesine alınacak olan doçentin şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: Spor psikolojisi alanında çalışmaları olmak. Basketbol ve raket sporları alanında araştırma ve yeterlilik belgesine sahip olmak.

  • Veterinerlik Fakültesine alınacak olan profesörün şu koşula sahip olması gerekiyor: Esensiyel yağların kanatlı hayvan beslenmede kullanımıyla ilgili çalışmaları olmak.