Haber/ Sinan KESKİN

DEÜ Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Ciddi bir devlet kurumu olan Dokuz Eylül Üniversitesi, muhattaplarından da aynı ciddiyeti beklemektedir” denildi.

Gazetemizde dün yayınlanan “GSF için teklif bilmecesi” başlıklı haberin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu yazılı bir açıklama yaptı. Tiryakioğlu yaptığı açıklamada Kültürpark'ın GSF'ye geçici süre ile tahsis edilmesi hususunun İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile yaptıkları ikinci görüşmede kendilerine konunun Başkan Tunç Soyer'e iletildiğini ve Kültürpark A-B-C hollerinin geçici süre ile tarafımıza tahsis edileceği bilgisini verdiklerini söyledi. Tiryakioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tarihi Havagazı Fabrikası, Elektrik Fabrikası, Tekel binaları üniversitemiz tarafından geçici süreliğine kullanılabilecek alternatif yapılar olarak ifade edilmiş, karşılıklı görüşmeler neticesinde Kültürpark A-B-C hollerinin tarafımıza geçici süreliğine tahsisinin söz konusu olabileceği ve konunun Büyükşehir Belediye Başkanına iletileceği ifade edilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri olarak gerçekleşttirdiğimiz ikinci görüşmede ise konunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile paylaşıldığı, Kültürpark'ta ilgili alanın geçici süreliğine tarafımıza tahsis edileceği ifade edilmiştir.”

DEÜ Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu'nun yaptığı açıklama

Bilindiği üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının raporla tespit edilmesinin ardından üniversite yönetimimiz hızla harekete geçmiş ve eylem planları oluşturulmuştur. Bu süreçte de İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversitemize bir dilekçe ile başvurarak konu ile ilgili destek sağlayacağını açıklamıştır. Bu durum, yönetimimiz tarafından olumlu karşılanmış ve ivedilikle çalışmların başlatılabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile resmi bir protokol yapmaktan mutluluk duyacağımız kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta içerisinde Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yapı İşleri Daire Başkanı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ziyaret ve konu ile ilgili bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarımız binalarında gerçekleştrilecek çalışmalar nedeniyle eğitimin ve bilimsel faaliyetlerin aksamaması amacıyla geçici süre ile kullanılabilecek alternatif yapı stokları hakkında görüşülmüştür. Tarihi Havagazı Fabrikası, Elektrik Fabrikası, Tekel binaları üniversitemiz tarafından geçici süreliğine kullanılabilecek alternatif yapılar olarak ifade edilmiş, karşılıklı görüşmeler neticesinde Kültürpark A-B-C hollerinin tarafımıza geçici süreliğine tahsisinin söz konusu olabileceği ve konunun Büyükşehir Belediye Başkanına iletileceği ifade edilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri olarak gerçekleşttirdiğimiz ikinci görüşmede ise konunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile paylaşıldığı, Kültürpark'ta ilgili alanın geçici süreliğine tarafımıza tahsis edileceği ifade edilmiştir.

Gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden almış olduğumuz olumlu geri dönüşe bugün gerçekleştirilen açıklamalar tarafımızca anlaşılamamıştır. Ciddi bir devlet kurumu olan Dokuz Eylül Üniversitesi, muhattaplarından da aynı ciddiyeti beklemektedir.

Dr. Saip Tiryakioğlu

Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri