Haber Merkezi

DEÜ SES İşyeri temsilcilerinin hastane çalışanları ile yaptığı çalışmalar sonucunda,sağlık emekçisinin en önemli sorununun personel eksikliği olduğu tespit edildi.

 Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde, yeni açılan bölümler ve sürekli artan hasta sayısından dolayı personel ihtiyacı her geçen gün artıyor. Personel eksikliği, mevcut sağlık emekçilerinin iş yükünü artırırken yıpranmaya ve tükenmişliğe de yol açıyor.

Bu durumun hizmet kalitesini de düşürdüğünü dile getiren DEÜ SES(Sağlık Emekçileri Sendikası) işyeri temsilcisi Günseli Uğur, “Özellikle mutfak, merkezi sterilizasyon ünitesi ve çamaşırhane gibi hasta ve çalışan sağlığı temizliği ve beslenmesi açısından hastanenin tüm birimlerine hizmet veren birimlerde personel eksikliğinden iş yükü artmış, hizmet kalitesi düşüyor.” dedi.

Personel sayısı yarıya düşmüş

Salgın ile burun buruna çalışan ve koşullar nedeniyle iş yükü her geçen gün artan sağlık emekçilerinin, bir de yetersiz personel yüzünden sıkıntı yaşadığının altını çizen Uğur, geçmiş yıllara göre kritik birimlerde personel sayısının yarıdan fazla azaldığını, 7 kişi ile yapılan gece mesaisinin 3 kişiyle yapıldığını ve personelin yıllık izinlerini bile kullanamaz hale geldiğini söyledi.

Bir hemşireye 3 hasta düşüyor

"3. Seviye yoğun bakımlar için her 2 yatak için bir hemşire/sağlık memuru görev yapmalıdır" kuralına rağmen 3.Derece yoğun bakımlarda Covid pozitif olan hemşirelerin izolasyonu sonucu bir hemşireye düşen hasta sayısının 3'e çıktığını dile getiren Uğur, sağlık emekçilerinin birimlerdeki yatak sayılarının azaltılması talebinin, yönetim tarafından reddedildiğini iddia etti.