İzmir Gençlik Merkezi Spor Kulübü ve Bisiklet Grupları 12 Ocak 2018, Cuma günü Güzelbahçe’de ters şeritten ve yüksek hızda ilerleyerek hatalı sollama sonucu emniyet şeridinde bisikletiyle seyir halinde olan Bisiklet Milli Sporcusu Deniz Deniz’e çarparak elinde ve leğen kemiğinde küçük kırıklarla yaralanmasına neden olmasını düzenledikleri etkinlikle protesto etti.
Bisiklet tutkunları bu ekinlikteki amaçlarının Şehir içerisinde bisiklet yolu olmayan yerlerde yaya ve bisikletlilere saygı duyulması konusunda farkındalık yaratarak bu konularda yasal düzenlemelerin yapılmasını ve bu kurallara uymayanların ağır cezalarla cezalandırılmasını veya caydırılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Açıklamada 17 yaşındaki Milli Sporcu Deniz' Deniz'in 2016 Yıldız A Erkekler Genel Klasman Türkiye Birincisi, 2016 Yıldız A Erkekler Türkiye Şampiyonası İkincisi 2016 Dağ Bisikleti Balkan Şampiyonası Beşincilik, 2017 Dağ Bisikleti Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu olduğunu dekikta çekilelerek " Olay, 12 Ocak tarihinde akşam saat 19.00 sıralarında Mithatpaşa Caddesi 98. Sokak’ta meydana geldi. Edindiğimiz bilgi göre, Konak yönünden Güzelbahçe istikametine seyir halinde olan sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen beyaz bir otomobil, hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen bisiklet sürücüsü arkadaşımız 17 yaşındaki Deniz Deniz'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan arkadaşımız yaralanırken, kullandığı bisiklet ikiye bölündü. Kaza sonrası otomobil sürücüsü hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı"dedi.

Kazada yaralanan Deniz Deniz"in Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde tedavisi sürüyor. Ayak parmaklarında ve kalçasında kırıklar bulunduğu belirtilen milli bisikletçi, iç baldırına ile çenesine de dikiş atıldığı ifade edildi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan sürücünün ifadesinin ardından olay ‘hayati tehlikesi bulunmayan trafik kazası’ kapsamında bulunarak serbest bırakıldığı öğrenildi. Gelişme üzerine sosyal medyada tepkisini dile getiren Deniz D’nin babası İlker Deniz ., ” Tek sevincimiz rabbim bize bağışladı. Vücudunun çoğu yerinde kırıklar var. Üzüntümüz; bir aracın hatalı sollama sonucu emniyet şeridinde seyir halindeyken 100 kilometre hızla çarpıp kaçması, emniyetin başarılı operasyonu ile yakalanması, lakin savcının serbest bırakması. Soruyorum şimdi; Bu mudur insanlık, bu mudur adalet? Bu mudur vicdan? Nasıl bir adalettir bu? Çarp, kaç, yakalan, serbest kal. Savcılarımızı göreve davet ediyorum.Oğlum ölmeli miydi?” dedi.
Öte yandan kazazede milli bisikletçi, ellerindeki rahatsızlık nedeniyle aile bireylerinden yardım alarak sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada durumunu merak edenleri bilgilendirdi. Deniz Deniz ”Arkadaşlar atlattığım çok büyük kazadan Allah’ın izniyle kurtuldum. Kalçamdaki leğen kemiğimde ve sağ elimin parmaklarında kırıklar var. sağ iç bacağımda ve çenemde dikişler var parmağımdaki kırıklar nedeniyle pazartesi ameliyat olabilirim, mesajlariniza bazen cevap veremiyorum sizleri bu şekilde bilgilendirmek istedim hepinize çok teşekkür ederim." dedi.