Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol'un açıklaması şöyle;

Korona Virüs Kahramanlarının Günü Kutlu Olsun,

Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarının mihenk taşlarından biri olan hemşirelerimiz ebelerimizdir. Eşlerinden, çocuklarından, sevdiklerinden ayrı kalarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışan hemşirelerimizin, ebelerimizin hemşireler haftasını kutlarız. Hekiminden hizmetlisine virüs kapan binlerce, hayatını kaybeden onlarca sağlık çalışanımızın emeklerinin karşılığı, ne yapılan alkışlar ne üç beş kuruş paradır. Başta insan olmanın sorumluluğuyla, mesleki sorumluluklarıyla gece gündüz mücadele etmişler ve mücadeleye devam etmektedirler.

Dünya Sağlık Örgütünün 2020 Yılını “Hemşire ve Ebe yılı” ilan etmesi hemşire ve ebelerimizi onure etmiştir. Sağlıklı toplum hedefinde ebe hemşirelerimizin yeri vazgeçilmezdir. Bir insanın doğumundan ölümüne yanında olan meslek gurubu ebe, hemşire ve sağlık ordumuzdur.

İnsana, insan sağlığına hizmet eden hemşirelerimiz kutsal ve saygın bir görev yapmaktadırlar. Ancak son yıllarda sağlıkta şiddet başta olmak üzere, itibar kaybına uğrayan hemşire ve sağlık çalışanlarımızın her gün biriken sorunlarının çözümü için mevcut hükümetin bir an önce adım atması gerekmektedir. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın sağlık çalışanlarına üç ay tavandan ek ödeme sözü, sürekli işçiler, memurlar, şoförler, aile hekimliği çalışanları, hudut sahillerde çalışanlar gibi pek çok sağlık çalışanının ek ödemeden faydalanmaması sonucunu beraberinde getirmiştir. Ek ödemede yaşanan bu karmaşa çalışanlar arsında huzursuzluğu da beraberinde getirmektedir.

Üniversite hastanelerinde ise halen tavandan ek ödeme yapılan bir tek personel yoktur. Bürokratik engellerden dolayı gecikmenin olduğunun ifade edilmesi ise düşündürücüdür.

Covid-19 salgını sonrasında Dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen pek çok kesim vardır. Umut ediyoruz mevcut hükümet bundan sonraki süreçte sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine sümen altı etmez. Sağlık çalışanlarının aleyhine olan değil, lehine olan düzenlemeleri bir an önce yapar.

Tüm zorluklara rağmen özverili bir şekilde hizmet eden, büyük yürekli, vefakar, fedakar, korona virüsle mücadelenin gizli kahramanları hemşire ve ebe arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını kutluyorum.