Haber/ Gökçe ADAR

İzmir Barosu tarafından başlatılan ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin katılımı ile süren Demokrasi Nöbeti, bu hafta Aliağa Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımını protesto etmek üzere Aliağa’da tutuldu. Nöbete, İzmir Tabip Odası, TMMOB İKK, KESK, Eğitim Sen 2 No’lu Şube temsilcileri, Genel İş 1, 2 ve 5 No'lu Şube temsilcileri, Dikili Aliağa Emek ve Demokrasi sözcüleri ile çok sayıda işçi katıldı. Aliağa Demokrasi Meydanı'nda tutulan nöbette basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu hafta itibariyle Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan, aralarında DİSK Genel-İş yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 132 kadrolu işçi arkadaşımızın iş akitleri, belediye başkanının iki dudağının arasından çıkan sözlerle tek taraflı olarak ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek feshedildi. Bizler de İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, hem Aliağa Belediyesi emekçileri için hem de ülkedeki haksızlıklara karşı adalet ve demokrasi talebimizi buradan bir kez daha yükseltmek istedik” dedi.

İşçilerin adeta kullanım tarihi geçmiş gibi bir meta gibi kapının önüne konulduğunu ifade eden Sarı, “Yönetime defalarca diyalog çağrısında bulunmamıza rağmen, yönetim bizim bu çabalarımıza kulaklarını tıkamıştır” ifadelerini kullandı.

Asla vazgeçmeyeceğiz

Yaşanan işçi kıyımı sürecinde belediye temsilcilerine barışcıl bir dille yaklaştıklarını dile getiren Sarı, işten çıkarılan işçi sayısının artmasından dolayı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Sarı, “Her zaman barış ve diyalog dilini korumaya özen gösterdik ancak bu süreçten sonra kimse bizden sessiz kalmamızı, bize reva görülen bu uygulamalara uysal koyun gibi boyun eğmemizi beklemesin. Bu kavga ekmek kavgası, bu kavga hürriyet kavgası, bedeli ne olursa olsun, haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadrolu işçilerin maaşları konusunda bilgi kirliliği yaratıp, üyelerimizin maaş ve sosyal haklarını şişirip yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltamazsınız.” İşçilerin direniş çadırını ziyaret eden İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel ise, nöbette tutulan deftere “Zafer; iş, ekmek, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için direnen emekçilerin olacak. Umutsuzluk yok” ifadelerini yazdı.

Sarı Acar'a yanıt verdi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın kullandığı “Aliağa halkı bana yetkiyi verdi istediğimi alırım, istediğimi atarım” ifadesine cevap veren Sarı, “Halk size bu yetkiyi işçileri aşlarından, ekmeklerinden edin diye vermedi. Bir belediye başkanının asli görevlerinden biri belediyede çalışan bütün personelini kucaklamak, onların yaşam standartlarını ileri götürecek adımlar atmaktır” şeklinde konuştu.