Demokratik Sağlık Sen İzmir İl eski Başkanı Ahmet Doğruyol, kendisi ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Tolga Demircan’ın bazı yayın organlarında yayınlanan açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, yazılı açıklama yaptı. Doğruyol, 31 Aralık 2018’de Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanlığı görevine atamayla geldiğini, 3 Haziran 2020’ye kadar devam ettirdiğini vurgulayarak, şu şekilde konuştu;

“2019 Mart ayında Genel Merkez, Genel Kurul Kararı olmadan Sendikanın tek şubesi olan İzmir Şubesini önce ikiye bölerek iki Nolu şubeyi açmış, 55 üst kurul delegesinin olağanüstü genel kurul talep etmesi sonucunda genel merkez yöneticileri seçime gitmeyerek farklı gerekçelerle süreci uzatma çabası içerisine girmişlerdir. Kendilerine rakip olarak gördükleri İzmir şubesini böldükten yaklaşık 2,5 ay sonra da yine genel kurul kararı olmadan ve yasal zemini olmadan kapatmışlardır.

Genel Merkez yöneticilerinin daveti üzerine Genel Merkez Denetleme Kurulu üyeleri İzmir Şubesini denetlemiş, denetleme kurulu raporu genel merkeze gönderilmiştir. Aynı şekilde şube denetleme kurulu üyeleri de şubeyi denetlemiş, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmamıştır. Bunun üzerine genel merkez denetleme kurulu üyesi 5 arkadaştan denetleme yapan üç kişisini disipline sevk etmiş, genel merkez denetleme kurulu üyeleri kanunsuz şekilde görevden uzaklaştırılmışlardır. Aynı şekilde şahsım ve başkan yardımcısı bir arkadaşım disipline sevk edilerek usulsüz şekilde görevden uzaklaştırıldık. Konularla ilgili yargı süreci devam etmektedir. Süreç ile ilgili şahsımın yönetim kurulu üyelerimizin delegelerimizden bazılarının Cumhuriyet Savcılığına, TCK’nın 118/2 Maddesine atıfta bulunarak sendikal faaliyetlerin engellenmesi çerçevesinde suç duyurularında bulunmuş, Ankara ve İzmir İş Mahkemelerinde de konuyla ilgili devam eden davalarımız bulunmaktadır.

Yargı süreci devam eden konularda ağır ithamlarla açıklama yapmak kabul edilemez bir durumdur. Genel merkez yöneticilerine imza karşılığı teslim ettiğimiz tüm harcamalarının evrak nüshaları, karar defteri fotokopileri elimizdedir. Aynı zamanda şubeyi tutanak karşılığında yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımıza teslim ettiğimizde dair belgelerimizde mevcuttur.

Konunun yargı sürecinde olmasından dolayı, yargı sürecini etkilememek adına ayrıntılı açıklama yapmak doğru değildir. Şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz tarafından gerekli yasal girişimlerde bulunulmuş ve süreç ile ilgili yaşanan olumsuzluklarda bulunulmaya devam edilecektir.”