İzmir Gazeteciler Cemiyesi üyesi, duayen gazeteci ve foto muhabiri Esat Erçetingöz'ün kişisel sergisi “Deli Martılar” 9 Nisan tarihinde Karaca Kültür Merkezi'nde açılıyor.

İzmir'de uzun yıllar çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlik ve foto muhabirliği yapan duayen gazeteci Esat Erçetingöz “Deli Martılar” adını verdiği kişisel sergisi 9 Nisan tarihinde açılıyor. Karaca Kültür Sanat Merkezi'nde 9 Nisan Pazartesi saat 18.00'de verilecek olan kokteyl ile başlayacak olan sergide Erçetingöz'ün 40'a yakın eseri sergilenecek. Serginin konseptinin neden martılar olduğunu ise usta gazeteci Esat Erçetingöz şu sözlerle dile getiriyor:
“Deniz şehirlerinin, sahillerin, en çok da İzmir’in süsüdür martılar. Denize olduğu kadar özgürlüğe sevdalıdırlar. Bembeyaz kanatları ile 'bakakalırlar giden gemilerin ardından...' Bir çocuğun elindeki simidin sevdasına, takılırlar vapurların ardına. Yorulmadan kanat çırparlar İzmir’in iki yakasını bir araya getirmek istercesine. Öykülere konu olurlar ama en çok da şiirlere… İşte ben de şiirlere konu olmuş martılara vizörümden bakıyorum uzun bir süredir. Ve objektifimden bir küçük bir demet sunayım istedim…”
Sergi 16 Nisan tarihine kadar Şevket Özçelik sokakta bulunan Karaca Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

Esat Erçetingöz kimdir?


sergi-esat1955 yılında İzmir'de doğdu. 1977 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.
Demokrat İzmir, Rapor, Yeni Asır, Hürriyet, Yurtta ve Dünya'da Spor, Fotomaç, Kanal 6 TV'de temsilci, foto muhabiri ve muhabir olarak görev yaptı.
Halen Karşıyaka Life Dergisi'nin yayın koordinatörlüğü görevini ve 1994 yılında kurduğu Medya 2001 Reklam Ajansını yönetiyor.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Foto Muhabirleri Derneği, Spor Yazarları Derneği ve Magazin Gazetecileri Derneği üyesi ve sürekli basın kartı sahibidir.
Serbest ya da karma çok sayıda fotoğraf sergisinde eserleri sergilenmiştir.