İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi, duayen gazeteci ve foto muhabiri Esat Erçetingöz'ün 'Esat Erçetingöz'ün Objektifinden Deli Martılar' adlı fotoğraf sergisi Karaca Kültür Merkezi'nde açıldı.

Erçetingöz'ün 40 fotoğrafının yer aldığı sergisinin açılışına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, meslektaşları ve fotoğraf tutkunlarından oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İzmir Körfezi'nin sahipleri olan martılara, körfeze, uçsuz bucaksız denizlere olan tutkusunu yansıtmaya çalıştığını söyledi.



Kahvaltı öncesi, sonrası veya akşamüstü sahile çıkmayı bir görev edindiğini ifade eden Erçetingöz, "Bembeyaz kanatları ile bakakalırlar giden gemilerin ardından. Bir çocuğun elindeki gevreğin sevdasına takılırlar vapurların ardına. Yorulmadan kanat çırparlar İzmir'in iki yakasını bir araya getirmek istercesine. Öykülere konu olurlar ama en çok da şiirlere. İşte ben de şiirlere konu olmuş martılara vizörümden bakıyorum uzun bir süredir. Ve objektifimden bir küçük bir demet sunayım istedim" dedi.

Atila Sertel ve Misket Dikmen'in konuşmalarının ardından mikrofona gelen Karaca Kültür Merkezi kurucusu Mustafa Kaya ise, kültür merkezinin açılımından bu yana ilk fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmanın, özellikle İzmir'in körfezinin ve martılarının fotoğraflarına ev sahipliği yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade ederek, fotoğraf sanatçıları ağırlamayı sürdüreceklerini söyledi.

ESAT ERÇETİNGÖZ KİMDİR?


sergi-esat1955 yılında İzmir’de doğdu. 1977 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.
Demokrat İzmir, Rapor, Yeni Asır, Hürriyet, Yurtta ve Dünya’da Spor, Fotomaç, Kanal 6 TV’de temsilci, foto muhabiri ve muhabir olarak görev yaptı.
Halen Karşıyaka Life Dergisi’nin yayın koordinatörlüğü görevini ve 1994 yılında kurduğu Medya 2001 Reklam Ajansını yönetiyor.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Foto Muhabirleri Derneği, Spor Yazarları Derneği ve Magazin Gazetecileri Derneği üyesi ve sürekli basın kartı sahibidir.
Serbest ya da karma çok sayıda fotoğraf sergisinde eserleri sergilenmiştir.