Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Koza Yönetim ve Servis A.Ş. işbirliği ile bu yıl 9. Kez düzenlenen fotoğraf yarışmasının teması belli oldu. Para ödüllü yarışma bu yıl “Sokağımızın Hayvanı” teması ile gerçekleştirilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 4 Temmuz 2019 olarak belirlendi. 2011 yılından bu yana düzenlenen projenin amacı; tüm sahipsiz sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu toplumla paylaşmak, sokak hayvanlarının güzelliğini ve duygularını ön plana çıkartmak ve toplumda farkındalığı artırmak.

Eserler takvime

Yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı takvimler ise her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı öncesinde satışa sunulacak. Farkındalık çalışmasına destek olacak, sokağımızın hayvanlarına dikkat çeken fotoğraflar HAYTAP 2020 masa ve duvar takvimlerinde yayınlanacak. Takvim gelirleri ise sokak hayvanları yararına kullanılacak. Bugüne kadar HAYTAP takvim gelirleri ile yüzlerce hayvanın tedavi masrafları karşılanırken birçok barınak ve bakımevine de ameliyathane teçhizatları alındı.

Yarışma her yaş grubundan tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açık olarak gerçekleştirilecek. Yarışmaya dijital veya dijital ortama aktarılmış, yatay şekilde çekilmiş, renkli veya siyah beyaz fotoğraflar kabul edilecek. Her katılımcı, yarışmaya en fazla 3 (üç) fotoğraf ile katılabilecek. Yarışmada bu yıl birinciye bin 500 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verecek. Mansiyon alan eserlerin sahipleri de 450 TL kazanacak.

Ayrıca 5 kişiye de haytapshop.com üzerinde kullanılabilecek 450 TL’lik alışveriş çeki verilecek. Yarışma ile ilgili www.haytap.org adresinden ayrıntılı bilgi alabilecekler.