Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yatağan'da, Aydın'da Çine'de, Isparta'da ise Sütçüler'deki yangınlar devam ederken, bugün öğleden sonra Dalaman'da da yangın çıktı.

Dalaman'daki yangın, Cafer Mahallesi Kuzmuar mevkiindeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında başladı. Dalaman Havalimanın da karşısında yer alan ormanlık alandan yükselen dumanlar nedeniyle ekipler sevk edildi. Yangına helikopterlerle havadan, orman işçilerince de karadan müdahale ediliyor. Yangının şu an için havalimanına herhangi bir tehdit oluşturmadığı da öğrenildi. Ekiplerin çalışmalarına halk da destek veriyor.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü" açıklamasını yaptı. 

SANTRALE 4 KİLOMETRE MESAFEDE YANGIN SÜRÜYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 12.04 itibariyle Fesleğen, Çiftlik,Bağdamları üçgeninde, Yeniköy Termik Santrali’ne 4 km mesafede yangın devam ediyor. Bölgede çok büyük önlemler alındı ve havadan etkin bir müdahale var. Rüzgar denize doğru estiğinden, yangın fazla genişleyemedi ancak; tehlike hâlâ sürüyor" bilgisini paylaştı.