02-enderAtatürk 10. Yıl Nutku’nda “Yurttaşlarım az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek, yapılan en büyük işin Cumhuriyet’e geçiş olduğunu büyük bir heyecanla dile getirmiştir. 94 yıl önce tüm yokluklara ve sıkıntılara rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayretleri ile kazanılan mücadelenin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Türk halkına armağan edilmiştir.
Egemenliğin ve özgürlüğün simgesi olan Cumhuriyet; demokrasi, ekonomik kalkınma, hür iradeyle yaşama gibi önemli değerleri içinde barındırmaktadır. Bizlerin de, cumhuriyeti tüm değerleriyle korumak, yüceltmek, her sene coşkuyla kutlamak en büyük sorumluluğumuzdur.
Modern Türkiye’nin Cumhuriyet ile şekillenen sosyal ve ekonomik yapısı ve dinamik özel sektöründen Batının da vazgeçemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Zira Türk milleti, tarih boyunca onuru ve inancı ile hedeflerinden vazgeçmeyerek, zaferle sonuçlandırmıştır.
Sanayiciler olarak, sanayicilerin temsilcileri olarak bizler de, Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkarak, hür ve demokratik, hukukun üstünlüğüne bağlı bir Türkiye için çalışmaya, yatırım yapmaya, üretmeye, istihdam ve ihracat sağlamaya devam edeceğiz. Türk sanayisini daha ileriye götürmek en önemli görevimiz olacaktır.
Ülkemizin umuda, barışa, mutluluğa, refaha en çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçmekteyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü şehitlerimizin gölgesinde ve bu duygular içinde kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerini esas alarak, Cumhuriyetimizi yaşattığımız sürece, hiçbir güce teslim olmayacağımız bilinsin. Dünden daha kararlı, dünden daha çok kenetlenerek, daha çok çalışarak, daha çok üreterek yolumuza devam etmekten başka da bir şansımız yoktur.