Bu ay başında İzmir'de Ege Bürosu'nun açılışını gerçekleştiren Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşananlar şaşırttı. Cumhuriyet bürosunun kapandığı 2015 yılından bu yana gazetenin temsilciliğini üstlenen Ege Bölge Temsilcisi Hakan Dirik ve çalışan üç kişinin de işine son verildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi insan kaynaklarından gönderilen 1,5 satırlık yazıda, “İşletmenin ve işin gereği birlikte çalışamayacağız” ifadesi kullanıldı.

Bu ay 9 Mayıs'ta Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen bir törenle hem gazetenin 95. kuruluş yıldönümü kutlanmış hem de Cumhuriyet Ege Eki'nin haftalık olarak yeniden çıkarılacağı müjdelenmişti.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yaklaşık 24 yıldır emek veren temsilci Hakan Dirik, 21 yıldır emek veren muhabir Yusuf Özkan, daha işe başlayalı 1 hafta olan Melis Apaydın İde ve reklamcı İbrahim Yoğurtçu'ya Ramazan öncesi yapılan bu bildirim basın camiasında büyük üzüntü yarattı.

Hakan Dirik ve Yusuf Özkan İzmir'de gazetenin ayakta durması için büyük özveriyle çalışmış, Dirik'in girişimleriyle Cumhuriyet Ege eki yeniden yayınlanmaya başlamıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin kuruluşunun 95. yıldönümde gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, temsilci Hakan Dirik, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte fotoğraf çektirmiş, İzmir bürosuna övgüler yağdırmıştı.