Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı Türkiye'de ilk corona virüsü vakasını açıkladı. Virüsü kapan kişinin yaşadığı şehir, tedavi gördüğü hastane ise açıklanmadı. Koca'nın açıklamasının ardından "Corona virüsü hangi şehirde?" sorusu Türkiye'nin gündemine oturdu.

Tüm dünyada dalga dalga yayılan ve 4 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Kovid-19 (yeni corona virüsü) Türkiye’ye de sıçradı.

Dün gece yarısı kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Corona virüsü şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” dedi.

Hastanın virüsü Avrupa’dan kaptığı, erkek olduğu, aile bireyleri ve yakın çevresinin gözetim altında olduğu açıklanırken, vakanın hangi şehirde görüldüğü açıklanmadı.

Spiker ağzından kaçırdı iddiası

Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını veren CNN Türk ekranında spiker Duygu Kaya’nın, “İstanbul’da bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” demesi kafaları karıştırdı.

Coronavirüs Kayseri’de mi?

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, bazı televizyon kanallarındaki Kovid-19 haberlerinde, Kayseri plakalı bir ambulansın görüntülerinin yer alması üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, televizyon kanallarındaki görüntü ile "Kayseri'de coronavirüs var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur."