Wuhan'da yaşayan bir ABD vatandaşı da virüs nedeniyle ölerek salgında hayatını kaybeden ilk Amerikalı oldu. Bununla birlikte virüs ile ilgli dünya genelinde bilim insanları çalışmalar yapmaya devam ediyor. Çinli araştırmacılar, ölümcül corona virüsünün ilk kaynağının Asya’da ticareti yasa dışı yapılan ve yiyecek ile ilaç yapımında kullanılan pangolin isimli hayvan olabileceğini açıkladı. Pekin Belediyesi’nden yapılan açıklamada maske takmayı reddeden kişilere önce gerekli uyarıların yapılacağı belirtilirken kişi bu tutumunu sürdürürse gözaltına alınabileceği vurgulandı.

İstatistikler yeni corona virüsün mevsimsel virüsten daha çok can aldığını ancak Sars ve Mers kadar öldürücü olmadığını gösteriyor.

 Corona virüsün yol açtığı Sars salgınında ölüm oranı yüzde 10, Mers salgınında yüzde 35, yeni corona virüste ise yüzde 2.

Son 24 saatte 88 can kaybı

Ülke genelinde son 24 saatte 88 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, 3 binden fazla yeni vaka tespit edildi.

Bugüne kadar can kayıplarının 699’u corona virüsün merkez üssü olan Hubey eyaletinde olurken, diğer eyaletlerden Hınan’da 4 Heylongciang’da 5, Haynan’da 2, Guicou, Gansu, Cilin, Hıbey, Sıçuan, Guangdong eyaletlerinde 1’er kişi hayatını kaybetti. 

Ayrıca merkeze doğrudan bağlı kentlerde Pekin ve Çongçing'de 2’şer, Şanghay ve Tiencin’de birer kişi yaşamını yitirdi.

Çin ana karası dışında ise Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde bir kişi koronavirüs nedeniyle öldü.

Öte yandan Wuhan'da yaşayan 60 yaşındaki bir ABD vatandaşı da salgında öldü.