Çorlu Tren Katliamı Davası'nın 7.duruşması bugün saat 09:30’da başladı. Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecej duruşma öncesi faciada hayatını kaybedenlerin yakınları, kortej eşliğinde yürüyüşten sonra duruşma salonunda hazır bulunacak.

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasından 950 gün sonra açıklanan bilirkişi raporunda  facianın olduğu menfez için “hizmet ömrünü doldurmuş ve hidrolik olarak yetersiz” tespiti yapılmıştı. Raporda denetim için gerekli personel ve altyapının bulunmadığının da altı çizilmişti.

Çorlu Tren kazasına ilişkin açılan davada 23 Ekim 2020 günü yayınlanan ve TCDD’yi kusurlu bulan bilirkişi raporuna ek rapor yazıldı. Aynı bilirkişi tarafından kaleme alınan ek raporda asıl rapor yalanlarak ‘alt yapının ve dolgu malzemesinin uygun olduğu’ savı dile getirildi. Ek raporda “Bütün bu bulgular demiryolu altyapısının uygun olduğunu, kazanın meydana gelmesinde altyapı ile ilgili bir etkinin söz konusu olmadığını göstermektedir.” denildi. Böylece TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı üst yönetiminin davaya dahil edilmesinin önüne geçildi.