Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu 5 katlı bir bina çöktü. Çökmeye neden olan inşaatın arazisinin ise Milli Futbolcu Arda Turan'ın ait olduğu ortaya çıktı.

Beyoğlu Sütlüce Fuadiye Sokak'taki 4 katlı bir apartman toprak kayması nedeniyle canlı yanında çöktü. Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı. Açıklama yapan binanın sahibi "Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. Onları uyarmıştık" dedi.

Beyoğlu’nda yıkılma tehlikesi sebebiyle boşaltılan bina bir anda yerle bir oldu. Beyoğlu Sütlüce Fuadiye Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın altında toprak kayması meydana gelmişti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı. Parçalar kopan bina bir anda çöktü.

https://youtu.be/HJxmTFHh1uA

İstanbul Sütlüce’de ilk belirlemelere göre doğalgaz patlaması sonrası bir binanın altındaki toprak boşaldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan konu ile ilgili “Bekliyoruz. Yapacak bir şey yok” dedi.

Habertürk muhabiri Uzay Kesmen’in haberine göre, 7 dairenin olduğu binada yaşayanlar tahliye edilirken, çevredeki diğer binalar da tedbir amacıyla boşaltıldı. Binanın hemen yanında bir inşaat temeli olduğu ve kaymanın bu temel kazısından kaynaklandığı iddia ediliyor. Temeli sağlam olmadığı gözlenen binanın altındaki toprak kaymaya devam ediyor.


‘ÇALIŞMALAR SIRASINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU’


Çökme tehlikesi geçiren 4 katlı binanın sahibi de açıklamalarda bulundu. Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk de “Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım” diye konuştu. Arda Turan, İstanbul Sütlüce’de 4 milyon dolara arazi satın almıştı. DHA/ SÖZCÜ