Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşları Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri'nde bu yıl Karşılıksız Hizmet Ödülü'nü 'Çocuklarımız Geleceğimizdir' projesi ile İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Aydan Ersezen aldı. İzmir Kent Konseyi'nin 2018-2019 döneminin ilk toplantısını gerçekleştiren yönetim kurulu üyeleri ve proje ekibindeki diğer uzman kişiler projeyi ayrıntılandırarak, proje konusu olan Çocuk İstismarı'na dikkat çektiler.

gokce-adarKonak ilçesinde ilk ve orta okul öğrencilerine uzmanlar eşliğinde yaşlarına uygun bilgi ve metotlarla çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Çocuklarımız Geleceğimizdir” adında proje hazırlayan İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu yıl 22'nci kez düzenlenen Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri'nin, “Karşılıksız Hizmet Ödülü'nü” kazandı. Meclisin yeni dönem toplantısında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, projeyi ayrıntılandırarak, çocuk istismarı konusunda devletin toplumu bilinçlendirecek politikalar izlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Aydan Ersezen, “Bugün yeni dönem toplantımızı güzel bir ödül ile açıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bir Arada Yaşam Atölyesi ve İnkılap İlk ve Ortaokulu ile birlikte yürüttüğümüz Çocuklarımız Geleceğimiz projesi ile karşılıksız hizmet ödülünü aldık. Birlikte çalıştığımız okulumuzda 11 ve 14 yaş grup öğencilerine uzmanlar eşliğinde genç sağlığı hakkında farkındalık yaratmak ve bedensel ve ruhsal gelişimlerini anlamalarını sağlamak ve çocuk istismarının önlenmesi adına eğitimler verdik” dedi.


BEDENLERİ TANITILMALI


İzmir Büyükşehir Belediyesi Bir Arada Yaşam Atölyesi Uzm. Psikolog Yelda Şimşir ise projeye ortak olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Çocuk İstismarı ile ilgili çalışmalar çok önemli çünkü en zor çalışmalardır. Her birimizin kaçındığı, duymak istemediği konulardan biri. Tam aksine, sesimizi duyurmamız, çalışma yapmamız gereken bir konu. Çünkü toplumun her kesiminin karşılaştığı bir sorundan bahsediyoruz. Bu konuda çocuğumuzun doğduğu andan itibaren fiziksel, ruhsal ve cinsel kimliklerinin gelişiminini doğru kaynaklar aracılıyla beslemek gerekiyor. Bedenlerine dair sınırlı olan bölgeleri tanıtmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
Çocukların cinsellik ile ilgili sorular sorduğunda ailelerin panik yapmadan cevaplamalar gerektiğini belirten Şimşir, “Çocuklar bir soru sorduğunda cinsellik ile ilgili panik olmadan, onların yaşlarına uygun bir şekilde doğru cevaplar vermek gerekiyor. Cevabı hiç bilmeyebiliriz. Ben senin için araştıracağım gibi cevap vermeliyiz” dedi.

EĞİTİM VERİLMELİ


İzmir İli Konak İlçesi İnkılap İlk ve Orta Öğretim Okulu Müdürü Nazan Tunay ise, Çocuk İstismarı konusunda devletin bilinçlendirici politikalar izlemesi gerektiğini söyledi. Tunay, şöyle devam etti: “Geçirdiğim üçüncü yılım bu okulda. Çok sıkıntılı bir bölgedeyim. Ancak böyle bir konuyu okulumda işlemek benim için mutluluk verici. Ben yaptığım projelerden mutlaka geri dönüş alırım. Çocukların korunmak için neyin doğru neyin yanlış olacağını bilmediklerini farkettim. Başka bir projem için öğrencilerimin evlerini ziyaret etmem gerekti. Bazı ailelerin evine gittim. Bir ev içerisinde 3 amca, anne baba ve öğrencimin kardeşleri kalıyordu. Çocuklar bu ortamda yaşıyorlar. Gece gündüz ne yapıyorlar bilinmiyor. Uyku düzenleri yok. Ve daha bir sürü sıkıntıları var. Bu konuyu devletin işlemesi gerekiyor. Uzman kişiler ile çocuklara küçük yaşlarından itibaren utanmadan çekinmeden eğitim verilmesi gerekiyor.”