Çiğli Belediyesi'nde yedi işçinin işten çıkarılması üzerine ortaya çıkan kriz, belediye yönetimi ve sendika temsilcilerinin girişimiyle sonlandı. 700 çalışan tekrar iş başı yaparken taraflar, Cuma günü toplanacak

Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Çiğli Belediyesi’nin personel çıkarması sonrasında yaşanan krizin son bulduğunu söyledi; “Grev ve eylem sonlandı. Kriz çözüldü. Taraflar 3 Mayıs Cuma günü taraflar bir araya gelecek. İddia edilen şey bankamatikçi olduklarıydı. Bankamatikçiler varsa işten çıkarılacak yoksa diğerleri geri alınacak” dedi. 

Çiğli Belediyesi’nde sendika üyesi yedi işçinin sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine DİSK'e bağlı 700 işçi iş bırakma eylemi başlatmıştı. Gelişmeler sonrasında iki gün önce sendika temsilcileri ve belediye yetkilileri yaşanan grevi bitirmek için kolları sıvadı. Önceki gün ve dün bir dizi görüşme gerçekleşti. Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, bundan sonraki süreci Çiğli Belediyesi ile diyalog halinde sürdüreceklerini belirtti.

Çözüm çağrısı yapmıştı

Kara, süreçle ilgili, “Üyemiz işçiler arasında bankamatikçi olan, çalışmayan, işe gelmeyen kimse yok. Keşke öyle birileri olsa, ben de ‘çıkarın işten’ derim. Bir önceki dönemde Hasan Arslan ile siyaset yapan işçiler işten çıkarıldı. Arkadaşlarımız iş başı yaptırılsın. Sonra taraflar olarak disiplin kurulumuzda görüşürüz, çalışmayan varsa gerekli işlemler yapılabilir. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile görüşmemiz var. Daha önceden hayırlı olsun için randevu almıştık ama şimdi bu konuyu konuşacağız. Utku Başkan bu sorunu çözmeli” ifadelerini kullanmıştı.