Soyer, tıkanan TİS sürecinde çözümü sağlamak için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle bir araya gelmek üzere Çiğli Belediyesi'ne gitti. Toplantı öncesinde belediye önünde eylem yapan işçilere seslenen Başkan Soyer, işçilere sorunlarının çözümü için söz verdi.

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler ve sendika yönetimince eylem kararı alınmıştı. 

Eylem devam ederken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün sürece ilişkin yaptığı sert açıklamanın ardından sendika da bir açıklama yaparak Başkan Gümrükçü'yü masaya davet etmişti. Sedikanın davetinin ardından Başkan Gümrükçü, gelen çağrıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte görüşmelere geleceklerini söyleyerek "Masaya da alana da geliyoruz" yanıtını vermişti. 

Gümrükçü yaptığı açıklamada, "Çiğli emekçileri ve Çiğli halkı için… Belediye emekçilerimiz ve DİSK'e bağlı Genel İş 8 No'lu Şubesi’nin grev kararı alarak kalktıkları masaya tekrar oturma çağrılarını aldık. Davetiniz kabulümüzdür. Yarın sabah, İzmir Büyükşehir Belediyemizin aynı zamanda Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası’nın (SODEMSEN) Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte hiç kalkmadığımız masaya da zamlara karşı eylem yapılan alana da geliyoruz. Çiğli halkı da Çiğli Belediyesi emekçisi de kıymetlimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

SOYER DEVREYE GİRDİ

Öte yandan; Soyer, bugün tıkanan TİS sürecinde çözüm yolu bulmak için Çiğli Belediyesi'ne gitti.

Ziyaret öncesinde belediye önünde bekleyen işçiler, Soyer’i “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “İşçi seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşıladı.

Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle masaya oturacak olan Soyer, toplantı öncesinde işçilere seslendi ve çözüm sözü verdi.

Soyer konuşmasında şunları söyledi; “Sevgili kardeşlerim çığlığınızı duydum ve geldim. Hiç merak etmeyin sorunu biliyorum, çözümü de biliyorum. El birliğiyle çözeceğiz. İçinizi ferah tutun. Sizin yanınızdayım, sizinle beraberim. Ben bunu çözmek için elimden geleni yapcağım.”

Soyer'in konuşmasının ardınan başkanlar ve sendika temsilcileri belediye binasında toplantıya geçti. İşçiler ise toplantının başlamasına "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarıyla eşlik ettiler.

'SİZDEN YANA İNİSİYATİF KULLANDIK'

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Bütün tarafların hep beraber müzakere ettiği bir masada oturduk, görüşmeye devam edeceğiz. Bundan sonra ne, nasıl gelişecek bilmiyorum ama en azından bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.