Haber/ Didar DEMİRCİ

Greve çıkan işçiler Çiğli Belediyesi önünde “Bu işyerinde grev var” yazılı pankart açtı. Belediye önünde devam eden greve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası Şubelerinin başkanları ile örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler destek verdi. Belediye önünde hakları için direnen işçiler, “Direne direne kazanacağız. İş ekmek yoksa barış da yok. İş ekmek özgürlük. Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları attı. Greve ilişkin basına açıklama yapan Genel-İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, toplamda 829 Çibel işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını belirterek, “Disk/Genel-iş sendikamıza bağlı Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri olarak 07/04/2022 tarihinde, gece 00.00 itibari ile greve çıkmış bulunmaktayız" dedi.

15 MADDE MASADA KALDI

SODEMSEN, Çiğli belediyesi ve ÇİBEL yetkilileri ile sürdürmekte olan ve 83 madde ile başlanılan toplu iş sözleşme görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik madde de anlaşma sağlandığını ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamadığını belirten Gümüştekin, "6 Nisan'da son yaptığımız görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranı yüzde 31 civarında olmuş, ücret skalası yukarılara çıktıkça zam oranı da düşmüştür. Yani her bir ücretimize seyyanen zam artışı ön görülmüştür. Toplu sözleşme taslağını hazırlarken enflasyon oranı yüzde 20 civarlarında iken, bugün gelinen noktada TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 61'lere ulaşmıştır" diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ ÖRGÜTÜMÜZDEN ALIYORUZ

Gümüştekin, enflasyona ve zamlara da dikkat çekerek, “Biz işçiler, yaşamın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzenin karşısına 'bu böyle gitmez' diyerek çıkacağız ve sefalet ücretlerine teslim olmayacağız" sözlerini kaydetti. Mücadele sürerken enflasyon karşısında ezdirmeyecek tüm tekliflere, müzakere masasına oturmaya da açık olduklarını ekleyen Gümüştekin, "Grev kararı alan işçiler, gücünü, cesaretini örgütünden, birliğinden, hayatı yeniden yaratan ellerinden almaktadır. Sadece bu meydanda değil, ülkenin dört bir yanında birleşe birleşe, omuz omuza vererek bu ülkeye eşitliği de refahı da adaleti de barışı da biz getireceğiz; eşitsizliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe ve sefalet ücretine teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı.