Haber / Didar DEMİRCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu'nda yer aldığı ve ‘Paralel devlet yapılanması’ iddiasıyla gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) okul dersliklerinin tahsis edilmesine karşı çıkan İzmir Atatürk Lisesi Müdür Yardımcısı Bora Cangüloğlu’nun 5’inci kez görevden alınması meclis gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cangüloğlu hakkındaki soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

GEREKÇE NEDİR?

9 Eylül Gazetesi’nin “Atatürk Lisesi’nde TÜGVA Sürgünü” manşetiyle gündeme getirdiği konu, CHP’li Vekil Bakan tarafından Meclis gündemine şu şekilde taşındı: “Eğitimci Bora Cangüloğlu, müdür yardımcılığı sınavından aldığı yüksek puan sonrası 2016 yılında İzmir Atatürk Lisesi'ne atanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu'nda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) okul dersliklerinin tahsisine karşı çıkan Cangüloğlu, soruşturma geçirmiş, görevinden alınmış ve yargı kararıyla Mayıs 2019'da müdür yardımcılığı görevine iade edilmiştir. Eğitimci Bora Cangüloğlu, "11 Ekim 2021 tarihi itibariyle hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ne bir görev süresi dolması ne de bir soruşturma ya da yargı kararı, başarısızlık gibi bir sebep gösterilmeksizin tamamen keyfi bir şekilde bakanlık onayı ile görevden alındığını" duyurmuştur. Buna göre; İzmir Atatürk Lisesi'nin müdür yardımcısı, eğitimci Bora Cangüloğlu'nun görevden alınmasının gerekçesi nedir?”

MENEMEN’DE TÜGVA KIYAĞI

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İzmir Menemen’deki eski Vergi Dairesi binasının da ücretsiz bir şekilde TÜGVA’ya tahsis edildiğini duyurdu. Saymaz’ın açıklamaları şu şekilde: “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) İzmir Menemen'deki eski Vergi Dairesi binasının da ücretsiz bir şekilde tahsis edildiği ortaya çıktı. TÜGVA, bu binada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle proje yürütüyor. Bu arada, yurt sıkıntısı çeken aynı bakanlığa bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nun Menemen'de yurdu bulunmuyor. Menemen'de uzun yıllar Vergi Dairesi olarak hizmet veren bina geçen yıl boşaltıldı. Vergi Dairesi yeni yapılan kaymakamlık binasına taşınırken, içinde lojmanların bulunduğu eski bina TÜGVA’ya devredildi. Bu binayı temsilcilik olarak kullanan TÜGVA, burada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen 'Gençliğin Geleceği Ol' adlı projeyi yürütüyor. Proje kapsamında çocuklara Kuran, Osmanlıca, bağlama, ney, tiyatro, işaret dili, zeka oyunları, okçuluk ve diğer spor dalları ile matematik ve Türkçe kursu veriliyor. Katılımcı gençleri kaynaştırmak için vakıfta çiğköfte partisi yapılıyor.”