Özel/Didar DEMİRCİ
Gaziemir’in Sarnıç Mahallesi’nde yıllardır devam eden arsa bedeli sorunu vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Bayram öncesi evlerine gelen tebligatla kötü haberi alan Sarnıçlılar, evlerinin bulunduğu arsanın metrekare bedelinin 2- 3 kat arttığını öğrendi. Söz konusu sorunu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İzel Derinsu Zenginobuz, Gaziemir Belediyesi mayıs ayı meclisinde gündeme getirdi. Zenginobuz, Sarnıçlıların sessiz eylem başlatacaklarını duyurdu. Buna göre 10 Mayıs saat 20.00’da Sarnıçlılar, Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapacak.

SÖZLERİNİ TUTMUYORLAR’
AKP’li milletvekillerinin daha öncesinde Sarnıç’taki vatandaşa gelip arsa metrekare bedellerini 700 lira olarak belirlediklerini, bu rakamlar üzerinden satış yapılacağını ve 638 parsel üzerinden çalışma yapıldığını söylediklerini hatırlatan Zenginobuz, “İlk 200 evrak dedikleri rakamlardan geldi. Diğer evraklar 2 bin 500 liradan gelmeye başladı. Bu farkın nedeni de muhtemelen enflasyon. Rakamlar 2-3 katına çıktı” diye konuştu. 

2 AYDA ÜÇ KATTAN FAZLA ARTIŞ!
İktidarın elinde her türlü imkanın olduğuna, Sarnıç’taki sorunu çözmek istemediklerine değinen Zenginobuz, “Çözmek isteseler Cumhurbaşkanının bir imzasına bakar. Bir şey istediklerinde neler yapabildiklerini çok çok iyi biliyoruz ama iş Sarnıç tapu meselesine geldiğinde sorunu çözmeye yönelik bir irade sergilemiyorlar. Vatandaşı zora sokmak yönünde bir irade sergiliyorlar. Verdikleri sözü bile tutamıyorlar” diye konuştu. Zenginobuz, 176 metrekare bir arsanın metrekare satış bedelinin 2 ay öncesinde 882 TL iken bayram öncesi gelen tebligatlarla, daha küçük bir arsanın yani 161 metrekare olan bir arsanın metrekare bedelinin 2 bin 732 TL olduğunu söyledi. Zenginobuz, Sarnıç’ta bu mağduriyeti yaşayan ortalama 10 bin hane olduğuna vurgu yaptı. 



'BU PARALARI NEREDEN BULACAĞIZ'
Vatandaş, Ahmet Çelik de, gelen tebligatın bayramı zehir ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Burada bu fiyatları kimse ödeyemez. Bu insanlar zamanında zar zor evlerini yapmış, yıllardır da burada oturuyorlar. Herkesin maddi durumu belli. Uygun fiyattan yani 700 ile bin TL arasında metrekare bedeli çıkarsalardı, bir şekilde ödeyebilecektik. Ancak bu fiyatlarla biz 3 ayda bir 25-30 bin lira ödemek zorunda kalacağız. Fiyatlar yüzde 300 arttı.  İtirazda bulunacağız. Burada insanlar perişan oldu, herkes tedirgin. Özellikle gelen tebligatta ödeme için verilen sürenin 1 ay olduğu yazıyor. Bizler 1 ayda bu paraları nereden bulup da ödeyelim?” Öte yandan, yıllardır oturdukları evin tapusunu alabilmek için bekleyen Sarnıçlılar, 10 Mayıs Salı günü saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapacak.