Çeşme Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını belirten HAYTAP Temsilcisi Esin Önder, yakalama ve kısırlaştırılacak hayvan sayısı konusunda gönüllülerden destek beklediklerini söyledi.
İzmir’in Çeşme ilçesinde sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarda Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği (ÇESAL) ile ortak çalışma başlattı.

Önceki hafta HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Çeşme Temsilcisi Sinem Karakaş ile Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı sokak hayvanlarının sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere makamında ziyaret etmiş; görüşmeden işbirliği kararı çıkmıştı. Ortak çalışmalar doğrultusunda ilk etapta özellikle kısırlaştırma konusuna ağırlık verilecek. Gönüllü hayvanseverlerden yakalama ve mahallede kısırlaştırılmamış hayvan sayısı ile ilgili bildirimde bulunmaları için çağrı yapan HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder; “Çeşme Belediyesi, HAYTAP ve ÇESAL işbirliği ile etkin kısırlaştırma başlayacak. Ancak bunun için öncelikle kısırlaştırılacak köpekleri tespit edip toplamamız gerekmekte. Bunun için de Çeşme’de yaşayan gönüllüler, çevresindeki hayvanları bize bildirirlerse ekiplerle gelerek kısırlaştırılmak üzere bizlerin de gözetiminde alınacaktır” dedi. Önder, bu konuda kendilerine destek vermek isteyen vatandaşların ÇESAL’in 0530 941 05 68 no’lu telefonundan ulaşabileceklerini bildirdi.

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK


Çalışmalar kapsamında HAYTAP Temsilcisi olan veteriner hekimlerin Şişli Belediyesi ekipleriyle birlikte kısırlaştırma kampanyası için yardıma geleceklerini de kaydeden Önder, rehabilitasyon merkezinden hayvan aracına kadar her konuda gördükleri eksiklikleri belediyeye bildirdiklerini, bunların giderilmesi için söz aldıklarını kaydetti. Önder, STK’larla işbirliğine gittiği için Çeşme Belediyesi’ne teşekkür ederken, bu çalışmanın diğer belediyelere de örnek olmasını istediklerini söyledi.