Haber/ Özge GÜNERKEN

İzmir’in Çeşme ilçesinde bakımevindeki ve sokaktaki sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili konuları görüşmek üzere HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı makamında ziyaret etti.

Çeşme’de halen çözüme kavuşması gereken birçok sorun olduğunu ancak ortak akıl ve STK-belediye işbirliği ile hepsinin üstesinden gelinebileceğine inandığını kaydeden Önder, “Başkanımız Ekrem Oran ile can dostlar ve pandemi döneminde yarım kalan bakımevi tadilatı dahil olmak üzere çok sayıda sorunu konuştuk. Ayrıca ilgili belediye yetkilileri ile de projelerin ayrıntılarını görüştük” dedi.

Sorunları adım adım çözüyoruz

HAYTAP temsilcisi Önder, toplantılar sonrasında yapılan ve yapılacak işleri ise şöyle sıraladı:

“Sık bozulan veterinerlik aracının yerine istediğimiz, yeni araç alındı. Gönüllü işbirliği ile hareket edilip, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek bir hekim ve iki işçi desteğiyle kısırlaştırmalar artırılacak. Barınak tadilatı bitirilecek. Halkı hayvan hakları ile ilgili bilgilendirecek billboardlar ilçenin önemli noktalarına konulacak. Her istediğimiz hemen olmuyor, araya koronavirüs salgını da girince bazı çalışmalar sekteye uğradı. Ama biz umutluyuz. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Başkanımıza da bize gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum.”